Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alaskan

Prvi veliki Renaultov pick-up rođak je Nissan Navare

Renault Alaskan
Foto: Renault
1/20
07.07.2016.
u 09:03

Alaskan spada u tzv. “jednotonska” pick-up vozila, kojih se u svijetu godišnje proda oko 5 milijuna

Alaskan je Renaultov prvi veliki pick-up, brat mnogo poznatije Nissan Navare, nastao u suradnji s japanskim proizvođačem iz Alijanse Renault-Nissan, koji ima višedesetljetno iskustvo u proizvodnji takvih vozila.

Alaskan spada u tzv. “jednotonska” pick-up vozila, kojih se u svijetu godišnje proda oko 5 milijuna. Nedavno predstavljena nova Navara trenutno je jedan od najboljih modela u klasi prema terenskim i teretnim sposobnostima, ali i po udobnosti jer jedina nudi nezavisni ovjes straga, baš kao i Alaskan.

Pokreće ga 2.3-litreni dCi motor s dva turbopunjača u izvedbi sa 166 i 190 KS. Na nekim tržištima će biti ponuđen i jači 2,5 dCi, kao i 2,5-litreni benzinac. Pogon je na stražnje kotače, a prekidačem se u pogon uključuju i prednji kotači.

Prvo stiže na tržište Južne Amerike, a dogodine ga očekujemo i u Europi.

>> Talijanski pick-up krenuo u prodaju u Europi

Komentara 1

Avatar VitoBH
VitoBH
16:26 12.07.2016.

Ovo je Dacia Duster. Reno stavlja svoj logo na Dacijina vozila. Uskoro će Sandera nazvati Cliom. Umjesto da podiže kvalitetu Dacije, Reno se pretvara u Daciju. Dakle, Reno je odustao od kvalitete. Ostala je samo šminka, no uzaludan je to posao šminkera, pogotovo kad im je svakim danom sve više vozila na šlep službi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije