Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usporava i ruši sustav

Pripazite, ovaj video ruši iPhone uređaje!

 Iphone
Foto: Youtube Screenshot
1/3
23.11.2016.
u 09:40

Videozapis mp4 formata traje tri sekunde, a prikazuje osobu koja stoji pokraj kreveta te je na ekranu ispisano "Honey". Nakon što ga pogledate, uređaj će se ubrzo srušiti

Na ruskoj društvenoj mreži pojavio se video koji, izgleda, ruši iPhone uređaje. Poveznica na video kruži internetom, a korisnici iPhonea koji ga pogledaju suočit će se s njegovim zlonamjernim (malware) sadržajem. Videozapis mp4 formata traje tri sekunde, a prikazuje osobu koja stoji pokraj kreveta te je na ekranu ispisano "Honey".

Nakon što ga pogledate, usporit će vaš Safari preglednik, zatim izazvati smetnje dok se mobitel nakon 30-ak sekundi ne sruši. Problem je otkrio EverythingApplePro, a vjeruje se da smetnje prouzročuje oštećena ili zlonamjerna datoteka, kako navodi Telegraph.

 

Kako riješiti problem?

Uobičajeno je da Apple rješava bugove pri sljedećem ažuriranju softwarea, a korisnici si mogu pomoći resetirajući uređaj. Istodobno pritisnite tipku home i tipku za uključivanje mobitela, a kod iPhonea 7 pritisnite tipku home te tipku za prilagođavanje glasnoće. Nakon resetiranja, uređaj će se vratiti u prijašnje stanje, a odgledani videozapis neće imati trajni utjecaj na pametni telefon. 

>> Prvi godišnji pad profita Applea nakon 15 godina, prodaja iPhonea pada treći kvartal zaredom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije