Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Printanje preko pametnih telefona: Kako se spojiti?

Printanje
12.09.2023.
u 15:04

Da bi printanje bilo jednostavnije i da se ne bi morali svaki put paliti računalo, najbolje je spojiti se na printer svojim pametnim telefonom. Otkrijte kako je to najjednostavnije učiniti.

Printanje dokumenata i fotografija dio je naše svakodnevice. Bez obzira na to printate li fotografije s obiteljskog putovanja, skripte za fakultet ili poslovne dokumente, posjedovanje kućnog printera smanjit će broj nepotrebnih odlazaka u fotokopiraonicu, a zbog novih tehnologija i mogućnosti povezivanja printera s pametnim telefonima za printanje vam je potreban samo jedan potez prsta. 

Kako bi ste printali direktno s vašeg telefona važno je da prije kupovine provjerite da printer podržava mogućnost takvog printanja. Provjerite postoji li mogućnost printanja direktno preko Wi-Fi mreže, AirPrint-a za iOS uređaje, ili Morpria printanja za Android uređaje. To su sigurno jedni od parametara o kojima morate razmisliti pri kupnji kućnog printera.

Kako povezati vaš mobitel s printerom?

Za korisnike Android telefona: 

  1. Pobrinite se da vaš printer podržava printanje preko Mopria aplikacije ili direktno preko Wi-Fi-a. Mopria aplikacija je dostupna u Google Play trgovina. 
  2. Provjerite jesu li vam printer i pametni telefon spojeni na istu bežičnu mrežu. 
  3. Otvorite dokument koji želite printati i stisnite “Print” 
  4. Izaberite vaš printer s liste dostupnih printera, prilagodite postavke ako je potrebno i na kraju, jednostavno, stisnite “Print”

Za korisnike iOS uređaja:

  1. Pobrinite se da vaš printer podržava AirPrint opciju printanja. 
  2. Provjerite jesu li vam iPhone i printer spojeni na istu bežičnu mrežu. 
  3. Otvorite dokument ili fotografiju koju želite printati i pritisnite “share” ili “dijeli” tipku. 
  4. Od ponuđenih opcija odaberite opciju “Print”
  5. Izaberite vaš printer, prilagodite postavke ako je potrebno prije nego što pritisnete “Print”

Printanje preko pametnih telefona eliminira nužnost uporabe računala za tu radnju, čime printanje postaje jednostavnije i brže. Jedna od korisnih opcija je i praćenje količine boje u tonerima preko vašeg pametnog telefona, što će vam omogućiti da na vrijeme naručite tonere koje je nužno kupiti.

Na kraju važno je spomenuti i potencijalne nedostatke printanja preko mobitela. Mobiteli imaju manje ekrane, tako da printanje većih dokumenata može zahtijevati dodatne korake. Ponekad se može dogoditi i greška u povezivanju mobitela i printera što može dovesti do prekidanja printanja, a i neke aplikacije još ne podržavaju printanje s mobilnih uređaja što smanjuje opcije direktnog printanja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije