Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPSON

Printanje dokumenata preko pametnih uređaja

'no'
'Fotodesk /Vecernji list'
20.07.2011.
u 15:18

Usluga iPrint prilično je jednostavna i praktična za svakog vlasnika Epsonova pisača i iPhone ili iPad uređaja.

U posljednjih nekoliko godina najčešće spominjani pojmovi iz tehnologije su pametni uređaji, što se ponajprije odnosi na tablete i smartphone uređaje. Prateći taj trend, vjerojatno ne postoji više tvrtka koja nema barem jednu aplikaciju vezanu za svoju djelatnost.

Tako je i s Epsonom, čije smo iPhone i iPad aplikacije za uslugu iPrint testirali. Usluga iPrint prilično je jednostavna i praktična za svakog vlasnika Epsonova pisača i iPhone ili iPad uređaja. Sve što trebate za ovu usluge jest da se Epsonov pisač i vaš pametni uređaj nalaze na istoj mreži te aplikacija. Treba naglasiti da je i aplikacija i sama usluga besplatna.

iPhone i iPad aplikacija
Trenutačno postoje aplikacije za iPhone i iPad uređaj koje besplatno možete skinuti s AppStorea. Aplikacije sadrže niz mogućnosti za ispis vaših dokumenata ili skeniranje. Aplikacija vam nudi jednostavan izbornik prema kojemu možete izabrati što ćete printati. Naravno, možete printati sve fotografije i dokumente koji se nalaze na vašem uređaju. Također možete isprintati cijelu web stranicu, samo upišite adresu u preglednik koji je integriran unutar aplikacije. Posebno je dojmljiva mogućnost skeniranja dokumenata. Printer skenira dokument koji se odmah vidi unutar vaše aplikacije. Vrlo pogodno ako trebate brzo poslati mailom skenirani dokument.

Integracija sa servisima
Ipak, najbolja mogućnost koju iPrint aplikacije nude zasigurno je integracija s vanjskim servisima, poput već vrlo poznatih Google dokumenata, Dropbox, Box.net ili Evernote servisa. Kada povežete s aplikacijom svoj račun sa Google dokumenata, tada možete izravno isprintati bilo koji dokument koji tamo imate spremljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije