Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOTOROLA I LENOVO

Preklopni ekrani? Ma pogledajte kako dobro izgledaju prvi mobitel i laptop s klizećim zaslonima

Motorola Rizr mobitel s kliznim ekranom
Foto: Danijel Lijović
1/9
05.03.2023.
u 21:28

Mobiteli s preklopnim ekranima izgleda odbivaju konkurenciju - stižu uređaji s kliznim ekranima

Sigurno ste čuli za mobitele s preklopnim ekranima, ali jeste li vidjeli najnoviji prototip mobitela kojem se zaslon - proširuje klizeći u visinu. Motorola je na MWC sajmu u Barceloni početkom tjedna prikazala koncept upravo takvog pametnog telefona. Izložbeni primjerak ovog uređaja Motorola Rizr te Lenovo laptopa s istom tehnologijom klizećeg ekrana izazivali su puno pozornosti posjetitelja u Barceloni. 

Pritiskom na gumb s desne strane kućišta zaslon ove Motorole se s početnih 5 inča proširuje u visinu na veći 6,5-inčni zaslon. Ispruži se u svega nekoliko sekundi i mogu iz prve ruke reći da izgleda vrlo impresivno. Dojam je kao da gledate u mobitel koji ima ekran poput nekih futurističkih roleta. Kada se spušta i kada je "spuštena roleta" donji dio ekrana se zarola ispod doneg ruba na stražnju stranu uređaja. 

Riječ je tek o prototipu i za sada nije poznato puno detalja o uređaju biti kada će doista i doći na tržište. Moguće je da će proći još neko dulje vrijeme prije nego korisnici dobiju mogućnost kupiti ovakav mobitel. Ali, izgleda da će mobiteli s preklopnim ekranima dobiti konkurenciju!

Foto: Danijel Lijović

Lenovo koji je vlasnik brenda Motorola, isti koncept testira i na laptopu ThinkPad X1 Fold. Taj ekran se sa 12,7 (omjer slike 4:3) inča širi u visinu na dijagonalu 15,3 inča (omjer slike 8:9). Lenovo na ovom laptopu koristi OLED ekran koji je razvio Samsung. Za ovaj laptop se procjenjuje da će izaći na tržište još tijekom ove godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije