Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pet pisača i tri projektora s po 15% popusta – što ćete odabrati?

Epson
Epson
PR
Autor
PR članak
29.06.2016.
u 14:44

Krenimo, po običaju, od najjeftinijih uređaja. Ovoga tjedna to je Epson L310, tintni pisač u boji koji koristi revolucionarnu tehnologiju dolijevanja tinte izravno u spremnik u pisaču (ne morate kupiti tintu u „bočici“ – kartuši – te stoga ne morate platiti nepotrošenu tintu i skupu ambalažu. Zbog svega toga, L310 bi trebao biti nešto skuplji od običnog pisača (vrlo brzo, razlika bi se isplatila: zbog jeftinije tinte) – kažemo: trebao bi, ali uz ovaj naš rođendanski popust L310 je jeftiniji od tisuću kuna.

Glavna prednost je dakle tinta – ova koja se dobije uz pisač dovoljna je za ispis 12.000 jednobojnih stranica i 6.500 u boji, što znači da jedno dvije godine nećete morati mijenjati (jeftinu) tintu, ali ni ostale karakteristike nisu zanemarive: brzina je 9,2 stranica u minuti (4,5 u boji) a razlučivost ispisa je 5760*1440. Ulazna ladica prima 100 a izlazna 30 stranica. Nova tehnologija nudi i dodatne prednosti: nisku razinu buke (38 dB) i visoku prenosivost (2,8 kg – manje od mnogih laptopa). A da ne bi pomislili da nova tehnologija još nije pouzdana, jamstvo vrijedi pune tri godine.

Foto: Epson

Epson L365 je ne puno skuplji model koji dodaje dvije mogućnosti: bežično umrežavanje preko WiFi-ja i skener/kopirku. Ostale karakteristike su manje-više iste, a isto je i ono što nismo spomenuli kod prvog modela ali što je očito na prvi pogled: atraktivan dizajn. L365 zgodno izgleda i troši malo mjesta na radnom stolu. Bežični ispis je moguć direktno s mobitela, tableta i ostalih mobilnih uređaja, ali i „na daljinu“, preko interneta, pomoću Googleove ili Appleove tehnologije.

Foto: Epson

Epson L220 nema WiFi i stoga ne može ispisivati preko interneta, ali zato nudi puno veću brzinu ispisa: u minuti može ispisati čak 27 jednobojnih, odnosno 15 stranica u boji. K tome, stotinjak kuna je jeftiniji od L365. Ostale značajke su manje-više iste, uključujući dopadljiv dizajn i odvojeni spremnik s desne strane u kojem se nalaze četiri odvojena spremnika za tintu (i to doprinosi povoljnijoj cijeni tinte – mrzimo kad više boja utrpaju u jedna spremnik, jer uvijek se jedna nijansa istroši brže nego druge a tada morate sve zajedno kupiti…)

Foto: Epson

Epson L565 je prava multifunkcijska „makina“ koja može ne samo ispisivati, skenirati i kopirati nego i slati i primati fakseve. On kombinira sve dosad nabrojane osobine: bežični ispis preko WiFi-ja (pošto je to pravi uredski stroj, ima i žičani, Ethernet mrežni priključak), brzi ispis (zapravo, još brži: 33 crno-bijele stranice u minuti) i sve ono što smo ranije nabrojali, uključujući nisku razinu buke (spomenutih 38 dB).

Foto: Epson

Posljednji od Epsonovih pisača na ovotjednoj akciji je model Epson L1300 koji istu tehnologiju proširuje na format A3+. Zanimljivo je da je ovaj pisač još obdareniji: uz pune spremnike s tintom možete ispisati čak 7100 crno-bijelih i 5700 stranica u boji (da, između njih je „i“, ne „ili“). U odnosu na „normalne“ A3 pisače, kakvi se najčešće susreću u malim uredima u kojima se ispisuju dugačka izvješća, reklamni materijali ili CAD crteži, ovaj Epson se vrlo oštro razlikuje i po dimenzijama: dubinom od samo 32 cm, visinom od 21,5 i širinom od 70 cm – može se doslovce smjestiti bilo gdje, za razliku od ostalih A3 pisača koji su na zlu glasu po potrošnji prostora.

Foto: Epson

Prelazimo na projektore. Epson EB-X31 je 3LCD projektor koji je tako napravljen da će se jednako dobro snaći i u poslovnoj uporabi, priključen na računalo (razlučivost mu je standardni XGA: 1024*768) i u kućnoj uporabi, za reprodukciju filmova (kao i pisači, može se pohvaliti niskom razinom buke: samo 37 dB). I ostale karakteristike dobro zvuče: kontrast je 15.000:1, lampa od 200 W daje 3200 ANSI lumena a žarulja će izdržati 5000 sati (deset tisuća u eco načinu rada). Priključci: VGA, S-Video, HDMI i USB.

Foto: Epson

Po neznatno višoj cijeni nudi se noviji model Epson EB-W04 koji nudi višu razlučivost od 1280*800 piksela. Ostale značajke su slične, kao i težina od samo 2,4 kilograma – lako ga je prenositi i koristiti i za posao i za užitak.

Foto: Epson

Posljednji model, Epson EB-U04 ponavlja prednosti ranijih modela: svestranost (osim što se snalazi u različitim ulogama, prima dva HDMI uređaja, pa i mobitele ili tablete preko MHL veze), jednostavno postavljanje (nudi vodoravno i okomito ispravljanje trapezoidne slike), izniman kontrast od 15.000:1 koji prikazuje i najsitnije detalje, živopisne boje uz 3LCD tehnologiju i lampu koja će izdržati 15 godina (ako ćete svakodnevno pogledati po jedan film, uz eco način rada). Uz sve to, nudi punu HD razlučivost: 1920*1200.

Akcija se provodi u Mikronisu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?