Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj za srednjoškolce

Perpetuum Mobile i CARNet traže ''putopise'' iz budućnosti

Život u 2040.
Foto: Perpetuum Mobile
09.04.2015.
u 13:35

Natječaj traje od 9. travnja do 3. svibnja

Tvrtka Perpetuum Mobile i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organiziraju natječaj “Život u 2040.” te su pozvali sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj da se prijave svojim “putopisom iz budućnosti”.

- U 25 godina svašta se može promijeniti. Prije 25 godina samo su rijetki imali računalo, a mobilna telefonija još je bila u začecima. Danas je bez tih stvari nemoguće zamisliti život. Upravo zbog toga željeli smo potaknuti srednjoškolce da zamisle život u 2040. Hoćemo li voziti leteće automobile ili komunicirati putem holograma? Kako će izgledati život 2040. ovisi samo o njihovoj mašti- rekao je Ivo Špigel, član uprave tvrtke Perpetuum Mobile. 

Kako bi sudjelovali u natječaju, koji traje od 9. travnja do 3. svibnja, srednjoškolci trebaju stvoriti tim od tri učenika i snimiti “putopis iz budućnosti” u trajanju od maksimalno tri minute, objaviti na servisu YouTube te poslati link i popratne dokumente na e-mail adresu 2040@perpetuum.hr, a detaljnija pravila natječaja mogu se pronaći na stranici natječaja.

Pristigle radove pregledat će i ocijeniti stručni žiri, a autori najbolje ocijenjenog rada biti će nagrađeni putem u Beč, na tehnološku konferenciju “Pioneers Festival” koja se održava od 28. i 29. svibnja, priopćila je tvrtka Perpetuum Mobile. 

>> ‘Pametni stup’ mogao bi biti hit i na Jadranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije