Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teddy the Guardian

Pametni medvjedić i u vukovarskoj bolnici

Vukovar
13.03.2015.
u 14:44

Riječ je o proizvodu domaćih inovatorica Josipe Majić i Ane Burica koji u sebi ima senzore i preko mobilne aplikacije djeci mjeri temperaturu i otkucaje srca

Odjel pedijatrije vukovarske bolnice dobio je još jednu vrijednu donaciju. Naime, Blitz-Cinestar s partnerima donirao je Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Vukovar medicinski uređaj oksimetar, Teddy medvjedića i iPhone te DVD player s animiranim i dječjim filmovima vrijednosti preko 20.000 kuna.

– Radi se o vrijednoj donaciji tim prije što nam je donirano upravo ono što nam je bilo potrebno. Tako nam je doniran i oksimetar, odnosno, uređaj koji bez uboda mjeri djeci sve najvažnije vitalne funkcije, rekao je šef Odjela pedijatrije vukovarske bolnice Davor Bandić.

Mališani koji se liječe u vukovarskoj bolnici sada imaju i pametnog medvjedića po imenu Teddy the Guardian. Riječ je o proizvodu domaćih inovatorica Josipe Majić i Ane Burica koji u sebi ima senzore i preko mobilne aplikacije djeci mjeri temperaturu i otkucaje srca.

Prema riječima v.d. voditeljice Cinestara Vukovar Klaudije Žulj sredstva za donaciju prikupljena su tijekom humanitarne akcije „Svi za Medu“ u okviru koje je od  prodaje ulaznica za film Medvjedić Paddington, koji se prikazivao u svim CineStar kinima u Hrvatskoj i BiH,  prikupljeno ukupno 141.886 kuna i 1.927.KM. Tim novcem kupljena je za deset hrvatskih i dvije bosansko-hercegovačke bolnice, između ostalog, nužno potrebna oprema te medvjedići. Dodala je i kako su se u ovu humanitarnu akciju svojim  donacijama priključili i Podravka, Simbex, Technomarket, Eksa grupa i T-HT.

>> Zagrepčanke osvajaju svijet! Ovaj plišani medvjedić iz Hrvatske senzacija CES-a

>> Startupi definiraju budućnost tehnologije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije