Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORIGINALNA IDEJA

Okvirstagram - fotka s mobitela na pravi zid

'SPECIJAL TEHNO 04.07.2013., Zagreb - Davor Sustic, novinar informatickog casopisa Bug, proizvodi drvene okvire za fotografije napravljene mobilnim telefonima s aplikacijom Instagram.  Photo: Davor Pu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
15.08.2013.
u 14:00

Okvirstagram ili kako spojiti tehnologiju s nečim staromodnim i analognim poput ručne obrade drva

Instagram 
je nakon ekspanzije Facebooka u posljednje dvije godine postao najrasprostranjenija društvena mreža na svijetu, a temelji se naprosto na dijeljenju fotografija

aveći se na poslu intenzivno društvenim mrežama, internetom i tehnologijom, uz obitelj koja gaji dugogodišnju stolarsku tradiciju, Davor Šuštić (29) došao je na originalnu ideju pokretanja online-servisa Okvirstagram. Ukratko, Okvirstagram (igra riječi \"okvir\" i \"Instagram\") korisnicima omogućava da preko interneta pošalju fotografije koje su načinili fotografskom aplikacijom, odnosno na društvenoj mreži Instagram, nakon čega im se one vraćaju ispisane u profesionalnom fotolaboratoriju i uokvirene u kvadratni okvir od pravog hrastova drva.

Instagram je nakon ekspanzije Facebooka u posljednje dvije godine postao najrasprostranjenija društvena mreža na svijetu, a temelji se naprosto na dijeljenju fotografija s prijateljima. Posebnost je u tome što je riječ isključivo o fotografijama snimljenim mobilnim uređajima budući da i sama aplikacija Instagram postoji jedino na mobilnim uređajima poput iPhonea ili smartphonea s Android OS-om.

Više od drvenog okvira

Svi naši prijatelji, zahvaljujući Instagramu, mogu vidjeti pa i \"lajkati\" ili komentirati fotku snimljenu smartphoneom istog trena kada smo je i okinuli.

– Čar Instagrama, goleme društvene mreže za iPhone, iPad i mobitele s Googleovim Androidom, jest u tome što totalni početnik i laik za fotografiju može napraviti prekrasne fotke. Instagram pomaže s kadriranjem, a fotke se nakon slikanja dotjeruju raznim atraktivnim filtrima te dobivaju specifičan retro ili dramatičan štih. Iz dana u dan na profilima svojih prijatelja na Instagramu viđao sam izvrsne fotke i čitao oduševljene komentare. Zaključio sam da bi ih mnogi zasigurno voljeli s ekrana mobitela preseliti na zid ili policu u svojem domu. Tako je rođena ideja koja je nakon nešto manje od tri mjeseca razrade i eksperimentiranja zaživjela kao Okvirstagram – počinje priču o svom projektu Šuštić.

Okvir, fotka, staklo – sve

Kvadratan oblik drvenih okvira formom prati fotografije s Instagrama, koje su također kvadratne. Međutim, Šuštić ističe da je Okvirstagram više od samog drvenog okvira:

– Osim od fotografije i kvadratnog hrastova okvira, koje vlastitim rukama u svojoj stolarskoj radionici radi i boji moj marljivi brat Damir, Okvirstagram se sastoji od podloge od prerađena drva visoke gustoće te stakla. Na stražnjoj strani okvira izbušena je rupa namijenjena postavljanju Okvirstagrama na zid. Okviri su dostupni u tri boje – crnoj, bijeloj i boji drva – te u širokoj i uskoj varijanti.

>> Na Instagramu u 24 sata podijeljeno 5 milijuna videa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije