Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISLUŠKIVANJE

NSA ima pristup podacima s većine smartphonea

blackberry
Graeme Roy/Press Association/PIXSELL
08.09.2013.
u 13:10

NSA je uspjela probiti čak i BlackBerryjev sustav elektroničke pošte, koji je na glasu kao vrlo siguran

NSA može pristupati korisničkim podacima sa pametnih telefona svih vodećih proizvođača, doznaje Spiegel iz dokumenata te američke sigurnosne agencije. NSA može doći do podataka na operativnim sustavima Applea, BlackBerryja i Googleova Androida.

Dokumenti pokazuju da je NSA, o čijim je prisluškivačkim aktivnostima američku i svjetsku javnost upoznao bivši zaposlenik Edward Snowden, sposobna doći do podataka kao što su popisi kontakata, promet SMS-a i informacija o lokacijama na kojima se krisnik nalazio. Također se vidi da je NSA uspostavila posebne radne skupine za svaki operativni sustav.

U jednom dokumentu iz 2009. godine obavještajni stručnjaci tvrde kako mogu pratiti promet SMS-a na BlackBerryjevom operativnom sustavu. Navodi se i kako u kratkom razdoblju te godine nisu mogli pristupiti BlackBerryjevim uređajima, no ponovno su omogućili pristup u ožujku 2010. godine. Dokumenti kazuju kako je NSA uspjela probiti čak i BlackBerryjev sustav elektroničke pošte, koji je na glasu kao vrlo siguran i za koji je kanadska tvrtka tvrdila da je neprobojan.

>> NSA je špijunirala i konferencije UN-a u New Yorku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije