Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

Novi Xbox One više je od igraće konzole

microsoft xbox one (1)
Reuters/PIXSELL
22.05.2013.
u 12:57

Steven Spielberg režirat će seriju temeljenu na igri Halo koja će biti dostupna samo korisnicima Xboxa

Microsoft je jučer u kampusu kod Seattlea predstavio Xbox One, svoju najnoviju igraću konzolu, prvu u osam godina. Novi Xbox više je od igraće konzole - može komunicirati s televizorima, reagira na glasovne, ali i zapovjedi pokretima, a omogućuje i obavljanje poziva putem Skypea. Unatoč ranijim glasinama, korisnici ne moraju biti stalno spojeni na internet te mogu igrati i polovne igre. Xbox One brži je i ima bolju grafiku od posljednjeg modela, Xboxa 360, a ima i novi joystick

Iz Microsofta nisu dali podatak kada će točno nova konzola biti predstavljena, poznato je tek da će to biti tijekom ove godine. Xbox One morat će se uhvatiti u koštac s padom prodaje igraćih konzola s jedne strane te konkurencije u obliku Sonyjeva PlayStationa 4 i Nintendova Wii U s druge.

U toj borbi Microsoftu bi mogao pomoći jedan zanimljiv projekt. Steven Spielberg režirat će seriju temeljenu na megapopularnoj video-igri Halo koja će biti dostupna samo korisnicima Xboxa. Proslavljeni redatelj smatra da bi ovaj projekt mogao biti uistinu revolucionaran.

- Nevjerojatno sam uzbuđen oko velikog putovanja u kojemu svi sudjelujemo, oko heroja, svjetova i čuda do kojih će nas Halo dovesti - rekao je Spielberg.

Tvrtka EA Sports prva je najavila nove video-igre za Xbox One. Naslovi Fifa 14, Madden NFL 25, NBA Live 14 i UFC, koji koriste novi engine Ignite, bit će predstavljeni tijekom sljedećih 12 mjeseci.

>> Xbox 360 i dalje najpopularnija igraća konzola u SAD-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije