NOVI TREND

Novi uredi Microsofta - Prve tvrtke bez fiksnog telefona

'20.09.2011. Horvatova 82, Zagreb - Predstavljanje novih poslovnih prostorija tvrtke Microsoft Hrvatska.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'
1/5
20.09.2011.
u 15:48

Osim novih hi-tech prostorija, Microsoft Hrvatska, uveo je i novi bonton za zaposlenike.

Osim što su preselili na novu lokaciju, u Microsoftu Hrvatske promijenili su i pristup poslu te filozofiji radnih mjesta, ali i ponašanja.

 

Bez svoga stola

Nitko nema stalno mjesto sjedenja i svoj radni stol, pravilo je – tko prvi, ima pravo birati – objasnio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta, za kojeg također vrijedi pravilo "tko prvi, njegova djevojka", odnosno njegov stol. A isto pravilo vrijedi i za parkirališna mjesta u garaži.

Usto, u Microsoftu su potpuno odrekli fiksnog telefona, ne treba im, kažu. Svoje poslove obavljaju putem video i telekonferencija i zasebnog alata Lynca koji svakoga 'dovede' na zaslon laptopa. Naravno, tu su i mobiteli.

U radnom prostoru otvorenog tipa veliku buku mnogostrukog telefoniranja riješili su zasebnim sobama, takozvanim govornicama. Postoje sobe za druženje, igranje igrica ili stolnog nogometa te konferencijske sobe i sobe za sastanke. Svi zaposlenici, njih 49, na istom su katu, ali nemaju svi radni stol. Razlog je to što nikada nisu baš svi u uredu. Microsoft je orijentiran radu s partnerima i korisnicima, tako da većina njih dio radnog vremena provodi na terenu – kaže Vidaković.

 

Opušteno i izravno

Na pitanje što je s obiteljskim slikama i personaliziranim radnim mjestom, Vidaković je spremno odgovorio: pa slike su u mobitelu! Iako, priznaje, za neke je bio šok što svoj kutak ne mogu obilježiti, primjerice biljkom, premda svatko posjeduje svoj ormarić za privatne stvari. A cilj je promjene da radna atmosfera bude izravna i opuštena.

 

Ključne riječi

Komentara 2

IM
Imbrica
20:39 21.09.2011.

hrpa laži i gluposti Prvo, više od 60 % radnih mjesta je REZERVIRANO, pa tako i direktorovo! Niste valjda stvarno pomislili da će se nacrtati u firmi u pola devet samo da bi ulovio stol!??! Ekstremno nehumani uvjeti za rad!! Tipična uvozna glupost besmislena i neprimjenjiva u našim krajevima.

LO
loza
11:10 22.09.2011.

treba napomenuti da se radi o poslovnici Microsofta, upravljanje prodajnom, možda griješim ali mislim da Microsoft kod nas ne drži nikakav razvoj. Isto kao da dođete u poslovnicu neke banke kod nas i na prvom katu gdje su uredi imate stol za ping pong:) Vau:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije