Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO U HRVATSKU

Novi Mondeo u prodaji po cijeni od 204.900 kn

10.03.2015., Zagreb - Test automobila Ford Mondeo. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
20.03.2015.
u 18:00

Početak ponude sada je dizelaš od 150 KS, no Mondeo će se nuditi i uz 1,0 benzinac od 125 konja

Novi Ford Mondeo i službeno je stigao na hrvatsko tržište, po cijeni od 204.900 kuna. Osim atraktivnog izgleda - posebice izgleda 'nosa' zbog kojega vjerujemo da dijeli plastičnog kirurga s Aston Martinom - novom Mondeu u posebnosti se ubraja niz naprednih sigurnosnih elemenata. Najupečatljiviji je sustav detekcije pješaka koji će se stvoriti pred automobilom. Ovaj će sustav vozača pravovremeno upozoriti na opasnost, kako bi imao vremena reagirati i izbjeći nezgodu. Ako vozač ipak ne reagira na upozorenje automobila, sigurnosni će sustav sam aktivirati kočnicu i tako spasiti pješakov život.

U novom Ford Mondeu premijeru također doživljava potentan nov 2,0-litreni TDCi agregat koji raspolaže sa 210 konjskih snaga i twin sekvencijalnim turbopunjačem, kako bi mogao isporučiti adekvatnu snagu uz reducirane emisije štetnih tvari.

Spomenuta početna cijena od 204.900 kuna vrijedi za početnu izvedbu pokretanu 2,0 TDCi agregatom, ali snage od 150 konja. Takav Mondeo s početnim Trend paketom opreme serijski donosi, primjerice, elektronski sustav za nadzor stabilnosti vozila, elektronsku raspodjelu sile kočenja, ABS, pomoć pri kočenju, sustav kontrole proklizavanja, diferencijal s ograničenim proklizavanjem, prednje i bočne zračne jastuke, zračni jastuk za vozačeva koljenja, zračne zavjese za prvi i drugi red sjedala, el. parkirnu kočnicu, pomoć pri kretanju na uzbrdici, dvozonski automatski klima uređaj, el. podizače prozora, tempomat s limitatorom brzine, putno računalo, el. servo upravljač, radio CD MP3 USB, el. podesivi i grijani retrovizori,... Uglavnom, serijski donosi i daleko više od onoga što prosječnom vozaču treba.

>> VW Golf opet najprodavaniji u Europi, na drugom mjestu Ford Fiesta

>> Povratak Ford GT-a sa 600 KS i Honde NSX 
sa hibridnih 550 konja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije