Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVINE

Nova luksuzna ludorija Citroënove marke DS

Ds Divine
Foto: Citroën
1/7
05.09.2014.
u 17:38

Kupcima se nude tri "dress codea" koji se mogu mijenjati prema ugođaju

Citroën je predstavio Divine, novi koncept svoje luksuzne zasebne marke DS dizajniran i kreiran u Parizu. Divine se ističe nizom ekstravagantnih rješenja kako izvana, tako i u unutrašnjosti.

– Divine DS izraz je našeg znanja i umijeća. Savršeno spajajući profinjenost i tehnologiju, taj konceptni automobil odražava samu bit onoga što jest i što će biti DS – rekao je Yves Bonnefont, glavni direktor marke DS.

Automobil dug 4,21 i širok 1,98 metar leži na kotačima od 20 cola. Na prednjem dijelu ističe se maska DS Wings, već predstavljena na drugim modelima DS-a kao što su 5LS i 6, a zanimljivo ljuskasto rješenje krova iz unutrašnjosti pruža jedinstven ugođaj.

Sama unutrašnjost bogata je tehnologijom i luksuznim detaljima kao što su bijelim zlatom prekrivena središnja konzola te kamenčićima ukrašeni posebni prekidači i digitalni sat, a osebujan je i pravokutni upravljač.

Jedna od najvažnijih značajki Divinea je "hiperpersonalizacija". Kupcima se nude tri "dress codea" koji se mogu mijenjati prema ugođaju, a zovu se "muževan stil", "pariški šik" i "fatalni punk".

Auto je opremljen 1,6-litrenim THP motorom od 270 KS s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem goriva. Motor odgovara normama Euro 6 i ispušta samo 145 g CO2 po kilometru.

Divine će biti predstavljen na automobilskom natjecanju elegancije kod dvorca Chantilly u nedjelju, a zatim na Međunarodnom sajmu automobila u Parizu od 2. listopada.

Komentara 1

IM
Immanuell
12:27 06.09.2014.

Auto izgleda prenapadno pretenciozno, previše je kićast u svom futurizmu i nerealno agresivan. Drugim riječima, sumnjam da će uopće baš tako izgledati, a ako bude imao i 70% sličnosti upravo zbog specifičnog izgleda slabo će ga tko kupovati i to ne samo zbog previsoke cijene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije