Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prototip

Nova Astra bit će prvi u nizu Opela smanjene težine

Opel
Foto: Opel
15.05.2015.
u 18:00

Stiže jedanaesta generacija Opelova kompaktnog automobila

Iz Opela su i službeno potvrdili ono što se mjesecima neslužbeno zna - na međunarodnom salonu automobila, koji će se održati u Frankfurtu od 17. do 27. rujna, premijerno će pokazati novu, jedanaestu generaciju Astre. Uz ovu službenu potvrdu objavljena je i prva službena fotografija još uvijek kamufliranog prototipa, koji će nastaviti 80 godina dugu tradiciju Opelovih kompaktnih modela. Glavni izvršni direktor Opel grupe, dr. Karl-Thomas Neumann, najavio je da će novu Astru krasiti odličan dizajn, najveća ekonomičnost i bogatstvo inovacija. Novitet bi trebao biti učinkovit, lagan i prostran, te bi trebao predvoditi val novih Opela smanjene težine. Trenutno je Opelova gama poznata (i) po višku kilograma, u usporedbi s konkurencijom.

Dr. Neumann postavio je nove razvojne prioritete za 11. generaciju Opelova kompaktnog automobila koji je stvoren od nule, s praznog papira, a rezultat je, tvrde iz Opela, revolucionaran automobil koji je u svim pogledima puno ekonomičniji. Novoj Astri vanjske su dimenzije smanjene, ali je prostor namijenjen putnicima znatno povećan. Inženjerski timovi zaduženi za razvoj nove Astre dramatično su smanjili i njenu masu. To će je učiniti agilnijom i štedljivijom. Dr. Neumann potvrdio je i da će nova Astra, kao rezultat najveće ofenzive pogonskih sustava u Opelovoj povijesti, biti pogonjena samo revolucionarnim motorima nove generacije.

Kompaktni modeli Kadett i Astra, kojih je dosad proizvedeno više od 24 milijuna primjeraka, bili su jezgra Opelova portfelja otkad je proizveden prvi kompakt.

- Svaka je generacija podigla ljestvicu sigurnosti, udobnosti i učinkovitosti. Nova će Astra još jednom postaviti standarde u kompaktnoj klasi. Među ostalim, bit će to prvi Opelov model s jedinstvenim povezanim servisom Opel OnStar koji je spreman pomoći i spasiti vas 24 sata dnevno, 365 dana u godini - rekao je dr. Neumann.

>> 'Veći mi je izazov dizajnirati interijer nego vanjski izgled'

>> Nova Corsa OPC još je veća prijetnja razvikanim jurilicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije