Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rana faza pregovora

Nokia traži kupca za luksuznu liniju mobitela Vertu

Nokia Vertu
Nokia
08.12.2011.
u 14:16

Interes za kupnju navodno su već pokazali određeni private equity fondovi, a moguće je i da završi pod okriljem nekog modnog brenda

Finska Nokia traži kupca za svoju diviziju Vertu koja proizvodi luksuzne mobitele, objavio je Financial Times pozivajući se na upućene izvore.

Pregovori su još u ranoj fazi, ali interes za kupnju navodno su već pokazali određeni private equity fondovi. Međutim, moguće je i da Vertu na kraju završi pod okriljem nekog luksuznog, odnosno modnog brenda. Procesom prodaje trebala bi upravljati investicijska banka Goldman Sachs. Vrijednost Nokijine luksuzne podružnice još nije utvrđena. Vertu je poznat po skupocjenim mobilnim telefonima, ukrašenim dijamantima i sličnim dodacima. Prema procjenama, godišnji prihod podružnice kreće se između 200 i 300 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije