Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puno bolji od mp3?

Neil Young predstavlja vlastiti glazbeni uređaj Pono

02.10.2012.
u 14:49

Flea tvrdi da je između glazbe formata MP3 i one s Pona drastična razlika koju i laici mogu zapaziti

Za sve one koji su zasićeni komprimiranim zvukom danas najpopularnijeg glazbenog formata MP3, evo dobrih vijesti – glazbeni servis Pono sljedeće godine planira predstaviti seriju uređaja koji će reproducirati glazbu visoke rezolucije, prenosi Rolling Stone. Prototip uređaja već je oduševio niz slavnih glazbenika poput članova Red Hot Chili Peppersa Anthonyja Kiedisa i Flee, producenta Ricka Rubina i kantautora Neila Younga, koji je prototip uređaja pomalo neobična izgleda s trokutastim profilom i osobno predstavio gostujući na televizijskoj emisiji Davida Lettermana.

Young, koji je i sam uložio novac i znanje u projekt, toliko je oduševljen uređajem da se o njemu raspisao i u svojim nedavno objavljenim memoarima "Waging Heavy Peace" tvrdeći da će Pono pomoći ujedinjenju diskografskih tvrtki u borbi za spašavanje glazbe. Flea pak tvrdi da je između glazbe formata MP3 i one s Pona drastična razlika koju i laici mogu zapaziti.

– MP3 je pušiona. To je samo sjena glazbe – izravan je Flea.

Uređaj pomoću digitalne tehnologije postiže zvuk koji je najbliži originalnom analognom zvuku iz studija. Pozitivno ga uspoređujući s glazbom na Appleovu servisu iTunes, Young ističe da će Pono "prisiliti iTunes da postane bolji i poboljša kvalitetu većom brzinom". Otkrio je i da je o Ponu više puta razgovarao s pokojnim osnivačem Applea Steveom Jobsom prije njegove smrti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije