Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINECRAFT

Ne možete si priuštiti kartu do Danske? Evo rješenja

minecraft
Foto: Minecraft
1/3
04.05.2014.
u 18:10

Čitava država je vjerno prebačena u igru te se njome možete kretati, graditi i rušiti. No, zabranjena je upotreba (virtualnog) eksploziva.

Ne tako davne 2011.godine švedska kompanija Mojang objavila je igru koja je zaludila svijet – Minecraft. Gotovo 50 milijuna primjeraka prodanih diljem svijeta zajamčila je ovoj igri status jedne od najpopularnijih igara.

Minecraft vam daje veliku slobodu pri igranju. Gradite svjetove, rušite zgrade, skupljate materijale potrebne za gradnju... Od vas se traži da bude kreativni i da preživite.

Prošle godine Englezi su nas iznenadili svojim projektom kojim su u Minecraftu izgradili 220 000km2 površine Velike Britanije. Bio je to, tada, veliki uspjeh.

No prošli tjedan Danci su otišli korak dalje. Napravili su mapu Danske u omjeru 1:1. Možete šetati ulicama, posjetiti Kopenhagen, vidjeti dvorac Kronborg ili pronaći dom Hansa Christiana Andersena. Čitava država je vjerno prebačena u igru te se njome možete kretati, graditi i rušiti, kao i u originalu igre. Uz jednu iznimku-zabranjena je upotreba eksploziva.

Danska vlada je izjavila da je projekt osmišljen u edukacijsku svrhu. Naime, Minecraft koriste u školama kako bi učenici mogli virtualno posjetiti neka manje dostupna mjesta Danske.

Cijelu mapu Danske možete skinuti ako imate 1TB slobodnog prostora na računalu. Model se sastoji od 4 trilijuna Minecraft kocki. Ali možete izabrati i manje dijelove, od 10km2 na dalje. Ukoliko i vi želite prošetati Danskom, cijelu mapu možete skinuti do 23.listopada ove godine.

Danski igrači koji su isprobali ovu verziju Minecrafta kažu da je vrlo točna te da se lako snalaze područjima kojima svakodnevno prolaze van igre. A oni ostali su izrazili želju da se i njihova zemlja jednog dana nađe u ovoj popularnoj igri. Tko zna, možda ćemo i Hrvatsku vidjeti složenu od Minecraft kocki! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije