Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODA GOVORA

Nakon Twittera ukinuta i blokada YouTubea u Turskoj

Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.06.2014.
u 17:58

Vrhovni sud odlučio je da blokada predstavlja kršenje prava na slobodu govora

Turski regulator za telekomunikacije ukinuo je blokadu YouTubea nakon što je Vrhovni sud prošli tjedan odlučio da blokada predstavlja kršenje prava na slobodu govora, prenosi Reuters.

Podsjetimo, blokada YouTubea i Twittera u Turskoj je bila uvedena nakon što su se na tim stranicama pojavile snimke koje navodno otkrivaju korupciju kruga ljudi bliskih premijeru Recepu Tayyipu Erdoğanu. Blokada Twittera ukinuta je u travnju.

Erdoğan je objavu snimke na društvenim mrežama proglasio činom izdaje. YouTube je blokiran 27. ožujka, a odluka, kako su pokazali lokalni izbori 30. ožujka, nije naštetila Erdoğanovoj popularnosti.

>> Ograničio je internet, zabranio Twitter i alkohol i učinio sve da zadrži vlast

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije