Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL

Na jednom mjestu sva električna vozila i plug-in hibridi

Foto: Dacia
1/8
03.06.2021.
u 12:30

Kako se većina nedoumica potencijalnih kupaca električnih auta odnosi na punjenje baterija, u sklopu festivala održat će se i demonstracija punjenja električnog vozila, a predviđene su i brojne radionice

Electric EVolution Festival od 11. do 13. lipnja prvi put u Hrvatskoj okupit će aktivne sudionike na polju električne mobilnosti i prateće industrije. Prigodno, nekoliko dana nakon obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša te dva dana od početka zaprimanja prijava za poticaje pri kupnji električnih i plug-in hibridnih automobila, ljubitelji električne mobilnosti na istočnom parkiralištu trgovačkog centra City Centar One West u Zagrebu moći će razgledati modele obuhvaćene programom poticaja. Također, većinu tih automobila moći će isprobati. Kako se većina nedoumica potencijalnih kupaca električnih automobila odnosi na punjenje njihovih baterija, u sklopu festivala održat će se i demonstracija punjenja električnog vozila, a predviđene su i brojne radionice te predavanja, u suradnji s Hrvatskim telekomom i udrugom Strujni krug.

Tijekom tri dana trajanja festivala, od 9 do 21 sat, posjetiteljima će se predstaviti noviteti i aktualna ponuda svih relevantnih brandova u segmentu električnih i plug-in vozila, kao i popratna elektro industrija – e-motori, e-scooteri, e-romobili i drugo. Sudjelovat će većina marki koje nude električna i plug-in vozila, a među njima i Hyundai, Mercedes-Benz, BMW,  Porsche, Audi, VW, Škoda, Seat, Cupra, Renault, Nissan, Dacia, Peugeot, Citroen, Opel,  Suzuki, Mitsubishi, Fiat. Posjetitelji Electric EVolution festivala od prodajnih će predstavnika moći saznati detalje kako aplicirati i ostvariti subvencije za kupnju električnih vozila. Trendovi u Hrvatskoj i EU pokazaju sve veći rast prodaje električnih i plug-in vozila kao i postavljanja električnih punionica. Prema dosadašnjim najavama, ovaj trend će se nastaviti.

Electric EVolution festival organizira se radi sve većeg interesa javnosti za e-mobilnost.  Prelazak s konvencionalnih vozila s unutarnjim izgaranjem na ekološki prihvatljivije načine mobilnosti, prvenstveno na vozila s 100% električnim pogonom, kao i na plug-in hibride proizlazi iz same činjenice da se u javnosti sve češće pojavljuje pitanje ekologije, ekološke održivosti pa samim time i pitanje utjecaja mobilnosti na okoliš u vidu otpuštanja velikih količina štetnih emisija  u atmosferu. Jedna od ključnih mjera poticanja energetske učinkovitosti u prometu je poticanje korištenja energetski učinkovitih vozila.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je i ovogodišnji poziv za sufinanciranje nabavke energetski učinkovitijih vozila. Ove je godine za subvencije izdvojeno čak 90 milijuna kuna za fizičke i pravne osobe te 15 milijuna kuna za javni sektor, što je značajni rast u odnosu na protekle godine. Također, 2021. godina donosi i drugačiji modalitet prijava na natječaj za subvenciju energetski učinkovitijih vozila o čemu će također biti riječi na Electric EVolution festivalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije