Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAMERI I GAMERICE

Muškarci koji maltretiraju žene na internetu su doslovno gubitnici

tipkovnica
Foto: ilustracija
22.07.2015.
u 09:15

Gameri kojima baš i nije išlo bili neugodni prema gamericama, dok su pobjednici bili ljubazni

Često se za internetske gnjavatore kaže da su gubitnici. Sada je jedno istraživanje pokazalo da oni to doista jesu – barem u svijetu videoigara.

Kako prenosi BBC, znanstvenici s australskih i američkih sveučilišta analizirali su kako se muškarci odnose prema ženama na temelju odigranih 163 partija igre Halo 3. Pokazalo se da su gameri kojima baš i nije išlo bili neugodni prema gamericama, dok su pobjednici bili ljubazni.

– Muškarci niskog statusa koji imaju najviše za izgubiti zbog hijerarhijske rekonfiguracije reagiraju na prijetnju koju predstavljaju ženske suparnice. Muškarci visokog statusa koji imaju najmanje za izgubiti bili su pozitivniji – pišu znanstvenici, koji smatraju da mladiće treba naučiti da gubljenje od žena nije ponižavajuće.

>> Ovih 10 slavnih osoba također su strastveni gameri

>> Napustio je fakultet i sport da bi zarađivao igrajući video-igre

Komentara 1

DE
dejo60
12:02 22.07.2015.

Gejmeri kojima ne ide su neugodni prema svima, ne samo ženama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije