Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gost vlade rh

Šef Microsofta Steve Ballmer stiže u Hrvatsku

Steve Ballmer
Foto: DPA/PIXSELL
03.11.2013.
u 20:00

Premijer i ministar sastat će se s glavnim izvršnim direktorom Microsofta na odlasku, Steveom Ballmerom.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastat će se s glavnim izvršnim direktorom Microsofta Steveom Ballmerom u ponedjeljak u 15 sati u Banskim dvorima.

Nakon sastanka s predsjednikom Vlade, izaslanstvo Microsofta sastat će se s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem, u 15.30 sati, također u Banskim dvorima. Tom će se prigodom potpisati sporazum između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Microsofta - Education Transformation Agreement (ETA).

Dodajmo kako je Microsoft krajem kolovoza objavio kako Ballmer u sljedećih godinu dana odlazi u mirovinu. On će u kompaniji ostati dok se ne završi proces restrukturiranja, a Microsoft će osnovati specijalni odbor koji će izabrati novog izvršnog direktora. CEO na odlasku na čelnom mjestu kompanije zamijenio je Billa Gatesa 2000. godine.

Komentara 4

NO
No1
20:49 03.11.2013.

Umjesto da se smanji izdvajanje za Microsoft i pocne koristiti Open source operativni sustav i kompleni office, mi cemo opet pljunuti 'ko zna kol'ko za to. Umjesto da ulazemo u ljude i platimo studentima studiranje, mi cemo financirati Microsoft i Ameriku... stvarno imamo love na bacanje. A, studenti neka dizu kredite da plate skolarine. Bas super. Koji glupi nacin razmisljanja.

Avatar stjepan
stjepan
21:10 03.11.2013.

Kako je lako smuljati ove naše strukture. Oni će se malo slikati s Ballmerom, sebi će izgledati jako važni, a zapravo će slijedećih 5 godina i dalje u školama propagirati MS alate. Pogledajte si udžbenike iz Informatike. Uče Office 03, a nakon njega Office 07 umjesto da uče osnove i ono što će im stvarno trebati u životu. Pa za 10-11 godina kad oni završe školu kome će trebati znanje 2003 Worda?

DT
dturina
20:54 03.11.2013.

Sad će naši kupiti sve zalihe Surface tableta po jako povoljnoj cijeni, da se ne baci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije