Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CeBIT Hannover

Merkel i Cameron partneri u promociji novog ultrabrzog interneta

CeBIT
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
10.03.2014.
u 18:20

Otvoren je europski sajam informatičke i komunikacijske tehnologije CeBIT

Hannover je opet ovoga tjedna, tradicionalno, domaćin velikog europskog sajma informatičke i komunikacijske industrije CeBIT. Tema ovogodišnje tehnološke priredbe sigurnost je i privatnost osobnih podataka. I ovoga puta, kao i svakog do sada otkada je kancelarka Njemačke, otvorila ga je Angela Merkel, pridavši time značenje koje ta industrija i zaslužuje. Angeli Merkel jako je dobro poznato da upravo napredna tehnologija pokreće i ubrzava cjelokupno gospodarstvo, što je i istaknula u svom govoru. Pridružio joj se i britanski premijer David Cameron, čija je zemlja i službeni partner sajma.

“Samo deset godina unatrag Skype je bio tek tipfeler, Tweet ste čuli tek od ptica, a Cloud je bio samo oblak. Danas su to tvrtke i pojmovi bez kojih tehnologija ne može. Svijet je u brzom premotavanju unaprijed, u neprekidnoj tehnološkoj revoluciji”, kazao je Cameron te najavio njemačko-britansko partnerstvo na istraživanju i promociji nove generacije mobilnih mreža 5G, koja bi omogućila, primjerice, da se film skine u nekoliko sekundi. Samo uz ultrabrz pristup internetu Europa može biti konkurentna, smatra britanski premijer Cameron, koji je najavio i vladinu investiciju od 75 milijuna eura u istraživanje interneta, a vjeruje da će do 2025. godine brze mreže britanskom gospodarstvu donijeti 100 milijardi funti.

CeBIT, koji se prostire u 26 golemih hala, ugostio je više od 3000 izlagača. Samo Velika Britanija dovela je i predstavila 150 tvrtki koje traže partnerstvo.

>> HEP plete mrežu optičkih kabela za ultrabrzi internet

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL

Komentara 3

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
09:08 14.03.2014.

ma nije problem brzina nego kud ideš.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
09:09 14.03.2014.

Al ajde nek se i oni u nečemu slože pa makar i o brzini.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
09:11 14.03.2014.

generalno govoreći njemci su puno ljepši od engleza .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije