Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toyota

Manevriranjem upravljačem auto će sam izbjeći pješaka

'Toyota01_nnn_aut_111013'
Toyota
16.10.2013.
u 22:49

Nova funkcija automatskog upravljanja trebala bi pomoći da se vještim manevrom pješak na cesti izbjegne

Toyotin novi sustav prevencije od nesreće usmjeren je na izbjegavanje naleta na pješaka. Nova funkcija automatskog upravljanja trebala bi pomoći da se vještim manevrom pješak na cesti izbjegne. Naravno, sustav po potrebi može i samostalno zaustaviti automobil, jer je zapravo dogradnja postojećeg sustava koji koristi radar da uoči pješaka.

Uz ovaj sigurnosni sustav, japanski je proizvođač predstavio i sistem pomoći pri vožnji autocestom. On zadržava automobil na optimalnoj voznoj putanji i na sigurnoj udaljenosti od vozila ispred, bez da na to pazi vozač. Obje sigurnosne inovacije, navode iz Toyote, na tržištu bi se trebale naći kroz nekoliko godina.

>> Ford testira auto koji u opasnosti koči i skreće umjesto vozača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije