Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST: HYUNDAI I10

Kvaliteta i osjećaj za volanom kao u većim segmentima

Hyundai i10
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/10
05.07.2014.
u 17:00

Materijali, završna obrada i zvučna izolacija su odlični, motor je štedljiv

Novi Hyundai i10 nije samo značajno veći od prethodnika (8 cm u dužinu i 6,5 cm u širinu), već je u svakom segmentu ozbiljniji i kvalitetniji automobil. S top opremom Go! Brazil imate osjećaj da sjedite u višoj klasi nego što je to gradski A segmet. Čvrstoća, kvaliteta materijala i završne obrade, oprema poput automatskog klima-uređaja, parkirnih senzora i ESP-a, odlična udobna prednja sjedala - sve to otkriva da se radi o automobilu koji spada u sam vrh svoje klase. Posebno nas je impresionirala zvučna izolacija pa je na autocesti i pri 150 km/h buka minimalna, a 366 cm dug automobil vrlo stabilan.

Tih i uglađen motor

Testni je primjerak pokretao vrlo tih i uglađen 1,2-litreni 4-cilindraš sa 87 KS i 120 Nm okretnog momenta. Vrlo dobro pokreće i10, iako mu nedostaje malo momenta pri niskim okretajima. Ali, performanse su solidne, do stotke dolazi za 12,3 s, a najveća brzina je 171 km/h. Inače precizan 5-stupanjski mjenjač malo zapinje pri ubacivanju u “rikverc”, ali to možemo pripisati nerazrađenosti potpuno novog automobila. Potrošnja je odlična, prosječno smo trošili 6,4 l/100 km.

Novi i10 je značajno prostraniji. Iako je sada nešto niži, još uvijek i dvometraši imaju dosta mjesta za glavu, dok se bez problema i na duži put mogu voziti četiri prosječne odrasle osobe. Isprobali smo i vožnju s pet odraslih muškaraca, što nije baš komforno, ali je izvedivo.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Prtljažnik prima 252 l

Pravokutni prtljažnik od 252 litre je jedan od najvećih u segmentu. Hyundai i10 idealan je drugi automobil, ali itekako može poslužiti i kao jedini auto, pa čak i za mlade obitelji. Cijena bogato opremljenog modela s jačim motorom iznosi 87.990 kuna, dok početni model stoji 69.990 kuna.

>> Najmanji model korejskog Hyundaija stigao je u Hrvatsku

>> Posebna ljetna ponuda za novi i10 po 69.990 kuna

Ključne riječi

Komentara 2

IN
innich
14:05 30.07.2014.

zgodan auto

BO
bongosol
22:11 30.07.2014.

nemaštovito,kokpit iz 90-tih a perfomanse lade samare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije