Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerica u Japanu

Kupila zgradu pa ju šokiralo što je pronašla u njoj

igrice
Foto: imgur.com/Keisuke999
1/8
08.07.2014.
u 12:24

Dva kata zgrade bila su prepuna igraćih uređaja i konzola s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina

Kako kažu, nečije smeće je drugome blago. Uvjerila se u to nedavno žena iz Japana koja je odlučila kupiti zgradu nedaleko od Tokija.

Vanjski izgled zgrade nije dao naslutiti skriveno blago koje je ondje netaknuto stajalo desetljećima. Naime, spomenuta se gospođa pri obilasku zgrade nemalo iznenadila saznanjem da je zgrada početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća služila kao veliki igraći centar koji se zatvorio sredinom devedesetih te su u njoj ostavljeni svi uređaji.

Dva kata zgrade bila su prepuna igraćih uređaja i konzola s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina koji su ondje godinama netaknuto stajali.  Od pedeset i pet uređaja, koliko ih je pronađeno, neki su još uvijek izvrsno očuvani te se na njima može igrati. Između ostalih, našle su se tu i svima poznate igre Street Fighter, Donkey Kong te Magical Tetris Challenge.

Zasad nije poznato zašto su vlasnici odlučili zatvoriti centar te ostaviti sve kao u vremenskoj kapsuli.

Na sreću kolekcionara, žena je odlučila da neće zadržati novostečeno blago već će ga ponuditi na aukciji te je već u procesu slanja nekoliko uređaja u SAD.

>> Evo što su iskopali iz pustinje nakon 31 godine

>> 40 godina Ponga, najstarije videoigre na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije