Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRTUALNI NOVAC

Korisnici zbog slabosti Androida izloženi krađi Bitcoina

Bitcoin
Bitcoin
12.08.2013.
u 16:27

Kako bi se zaštitili, korisnici moraju ažurirati svoje aplikacije čim se pojavi nova inačica

Korisnici uređaja s Androidom zbog slabosti tog operativnog sustava u opasnosti su od krađe virtualna novca Bitcoin, izvijestili su iz Bitcoin Foundationa, prenosi BBC. Problem utječe na neke \"novčanike\", to jest aplikacije za Android koje službe organizaciji i vođenju virtualnog novca. Kako bi se zaštitili, korisnici moraju ažurirati svoje aplikacije čim se pojavi nova inačica.

Iz Bitcoina su rekli kako je problem povezan s načinom na koji Android generira slučajne nizove sigurnosnih brojeva potrebne za održavanje \"novčanika\" sigurnima. Analitičari kažu kako Androidov Java-program SecureRandom ponekad ponavlja te nizove brojeva, koji moraju biti jedinstveni da bi svaki Bitcoin bio siguran.

Neki članovi Bitcoin foruma smatraju da je možda ukradeno Bitcoina u vrijednosti od nekoliko tisuća dolara. Problem utječe samo na programe u kojima nizove brojeva kontrolira korisnikov uređaj.

>> Bitcoin: Nije opipljiv ni služben, ali mu vrijednost vrtoglavo raste

>> Virtualni novac: Bitcoin je valuta budućnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije