Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF SNAPCHATA

Upoznajte najmlađeg milijardera na svijetu: 'Život nije fer'

Evan Spiegel
Foto: Wikimedia Commons/cellanr
13.03.2015.
u 10:37

Evan Spiegel (24) živi lagodnim životom, a svjestan je da je u životu imao sreće

Kineski internetski div Alibaba uložio je oko 200 milijuna dolara u Snapchat, popularnu aplikaciju za dijeljenje fotografija, prenosi BBC. Snapchat je time procijenjen na gotovo 15 milijardi dolara, što ga čini jednim od najvrednijih startupa na svijetu, a u tijeku je prikupljanje novih sredstava koja bi cijenu trebala dići na 19 milijardi.

CEO Snapchata je 24-godišnji Evan Spiegel, kojega je Forbes s bogatstvom od 1,5 milijardi dolara nedavno proglasio najmlađim milijarderom na svijetu.

Spiegel je odrastao u imućnoj obitelji u Los Angelesu, bio je najstariji sin dvoje odvjetnika, a roditelji su mu se rastali kad je bio u srednjoj školi. Studirao je na prestižnom Stanfordu, no napustio je fakultet samo nekoliko ispita prije diplome kako bi se mogao u potpunosti usredotočiti na Snapchat.

Danas živi lagodnim životom, uživa u skupocjenim automobilima, a u studenom prošle godine kupio si je kuću u losangeleškoj četvrti Brentwood za 3,3 milijuna dolara. Svjestan je da je u životu imao sreće i to otvoreno priznaje.

- Ja sam mladi, bijeli, obrazovani muškarac. Stvarno mi se posrećilo. I život nije fer - komentirao je jednom svoj uspjeh.

Povezivalo ga se s glazbenom megahit-zvijezdom Taylor Swift, koju je navodno upoznao u prosincu 2013. godine, nakon čega su hodali nekoliko mjeseci. Spiegel je navodno razmišljao o kupnji njezine diskografske kuće Big Machine, no do toga ipak nije došlo. Međutim, Spiegel je izrazio želju da se sam Snapchat više uključi u glazbenu industriju, a moguće je čak da će tvrtka pokrenuti vlastitu diskografsku kuću.

>> 15 tehnobogataša zajedno je 'teško' 426 milijardi dolara

>> Ovaj je mladić odbio 3 milijarde dolara od Facebooka!

Komentara 10

ZA
zagabria1
11:02 13.03.2015.

Mladi momak je barem pošten pa priznaje, kao što većina ne želi priznati. Roditi se u bogatoj familiji i upisati prestižni fakultet je 90% uspjeha. Studenti Stanforda iako nemaju veća znanja od drugih imaju nedostižnu prednost, socijalne veze, kapital naa raspolaganju. Tako se proizvode i održavaju elite Šteta je samo da se obogate na ovako besmislenim projektima a ne na nečem korisnom. Roditelji moraju dvaput razmisliti kada govore djeci životna pravila i šta treba a šta ne u životu. Uglavnom sve što ih uče je pogrešno, nažalost

AU
aunekustvar
10:57 13.03.2015.

Para na paru, uš na fukaru..

JO
Jole1958
11:18 13.03.2015.

Gledam ta ulaganja i evaluaciju vrijednosti firme. Proizvod, kao i svaki drugi, ima "neku" vrijednost ali ovaj proizvod je besplatan kao i Facebook, Twitter, Instagram itd.. Sve mi to liči na klasičan "pump n dump". Tim "evaluacijama" precijene i napumpaju vrijednost firme a onda je uvale nekom penzijskom ili hedge fondu i pokupe pare. Onda uslijedi kriza kao ona 2000. ili 2008. i vrijednost dionica, s obzirom na prihode, padne 50-100 puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije