Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA RUKE

Stiže dosad najstrašniji dron

Prodrone PD6B-AW-ARM
Foto: Prodrone
1/2
13.09.2016.
u 09:19

Ruke japanske letjelice dovoljno su snažne da mogu podići i stolicu

Dronovi postaju sve uobičajenija pojava, ali nova letjelica iz Japana ipak donosi nešto novo.

PD6B-AW-ARM, dron velikog formata tvrtke Prodrone, opremljen je posebno razvijenim robotskim "rukama" koje mogu djelovati pomalo zastrašujuće, a dovoljno su snažne da mogu podići i stolicu, što je demonstrirano i u promotivnom videu.

Ruke mogu nositi teret mase do oko 10 kilograma, a dron može letjeti 30 minuta, i to brzinom do 60 km/h. U Prodroneu kažu da sofisticirani algoritam održava stabilnost drona tijekom korištenja ruku. 

 

>> Kreće dostava pizza dronovima!

>> Dostava budućnosti i prilika za zaradu: Amazonovi dronovi skupljat će i dostavljati pošiljke

Komentara 1

Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
16:40 15.09.2016.

Ja bi trebao takovih dronova,bar 5 komada,za skupljanje boca iz kanti za smeče,donatori nek se jave bez uzstezanja,dobit djelimo 80% meni ,a ostalo donatorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije