Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabavite djecu

Izmislite priču, tražite određeni auto, pogađajte predmet...

gužva, autocesta
Borna Filić/PIXSELL
31.08.2013.
u 10:00

Umjesto da gledaju filmove na prijenosnim DVD uređajima, djecu podučite kreativnim igrama kojima ste vi u djetinjstvu kratili vrijeme

Jesmo li već stigli? Ima li još puno? Nema roditelja koji tijekom putovanja nije odgovarao na ta pitanja, a s obzirom da mnogima predstoji povratak s godišnjeg odmora, na ta će pitanja brojni vozači ponovno odgovarati. Djeci sati putovanja teku (pre)sporo, a kako njihovo nezadovoljstvo vozaču ne bi povećalo razinu stresa, djecu tijekom duže vožnje valja zabaviti.

Ako niste pristalica prijenosnih DVD playera ili konzola za igranje, jer ne želite da djeca sate provode gledajući u ekran, suvozač može s njima igrati igre koje će ih odvratiti od propitkivanja o vremenu dolaska na odredište. Podučite ih igrama kojima ste vi u djetinjstvu kratili vrijeme.

Lov na abecedu

Opremite automobil olovkama, bojicama, naljepnicama, bilježnicama. Tako će se djeca moći zabaviti crtajući. Ipak, ako djeca znaju imati bolest putovanja crtanje i bilo kakvo čitanje je bolje izbjeći.

Jedna od zanimljivih igara koje možete zajedno igrati je \'kupio sam...\'. Prvi igrač rečenicu dopuni s predmetom koji želi, drugi igrač ponovi čitavu rečenicu i doda svoj predmet. Rečenica se ponavlja i predmeti dodaju, dok netko ne izostavi neku riječ.

Zanimljiv može biti i lov na abecedu. Tijekom vožnje oko sebe tražite automobil, zgradu, registraciju... čiji naziv počinje slovom koji je trenutno na redu - od A do Ž.

Kamen-papir-škare

Igru \'kamen-papir-škare\' djeca igraju tako da svako od njih u isto vrijeme na otvoreni dlan jedne ruke spusti dlan druge ruke: skupljena šaka je kamen, ispruženi dlan je papir, a dva prsta u V obliku predstavljaju škare. Pobjeđuje dijete čiji je izbor jači, s tim da kamen pobjeđuje škare, papir pobjeđuje kamen, a škare su jače od papira.

U igri \'20 pitanja\' jedan igrač zamisli osobu, mjesto ili predmet. Drugi mu postavljaju do 20 pitanja na koja je odgovor da, ne ili ponekad. I pogađaju što je prvi igrač zamislio. Igrati se možete i izmišljanja priče, za koju jedan od vas smisli naslov, a potom svatko smisli po jednu rečenicu priče. Igara ima mnogo. Nije važno koju odaberete. Važno je da zabavi najmlađe.

>> Naša djeca vide četiri-pet zemalja, kao i mali Britanci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije