Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Izložba i utrka solarnih i hibridnih automobila

sisak
Nikola Cutuk/PIXSELL
04.06.2015.
u 08:00

U petak, 5. lipnja, od 10 sati u Ulici Stjepana i Antuna Radića održat će se 1. izložba električnih i hibridnih vozila

Sisak je u petak i subotu Grad automobilske budućnosti. Naime, ta dva dana će se u ovom gradu predstaviti svi modeli električnih i hibridnih automobila koji su dostupni na hrvatskom tržištu, uključujući i neke hrvatske premijere, dok će se održati i 3. utrka solarnih automobila.

Riječ je o projektima Tehničke škole Sisak uz pokroviteljstvo Sisačko-moslavačke županije,Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Grad Siska.

U petak, 5. lipnja, od 10 sati u Ulici Stjepana i Antuna Radića održat će se 1. izložba električnih i hibridnih vozila. Predstavit će se cca 18 električnih i hibridnih automobila koji su dostupni na našem tržištu./ Tesla, Nissan, Mitsubishi, Toyota, iCARO, AIXAM, Citroen, Free Duck, e-Golf, e-UP, Peugot i Electa NEVO/. Bit će prikazan i novi prototip DOK-ING-ova XD-a.  Građani Siska i njihovi gosti imat će mogućnost voziti sve izložene automobile. Dolazak je najavio i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

3. utrka solarnih  automobila održat će se dan poslije, u subotu 6. lipnja 2015. Start utrke je u 10 sati ispred Hotela Panonija, a vozila, koja su izradili učenici hrvatskih srednjih škola, utrkivat će se ulicama središta Siska.

Javnosti će biti predstavljeni solarni automobili koje su izradili učenici 10 hrvatskih strukovnih škola (Tehnička škola Sisak, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Tehnička škola Kutina, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar, Elektrotehnička i prometna škola Osijek,Industrijsko obrtnička škola Slavonski Brod, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Srednja škola Novska, Srednja škola Slunj i Strukovna škola Gospić),

>> Nijemci će električnim Trabantima prevoziti turiste

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije