Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što vole

Google napravio istraživanje: Evo što je mladima danas 'cool'

Generacija Y
Foto: Thinkstock
1/4
05.04.2017.
u 10:40

Istraživanje se sastojalo od tri dijela. Prva dva su obuhvatila 1500 mladih ljudi, a treći dio 67 tinejdžera, koje je ispitala posebna istraživačka skupina.

Google je proveo istraživanje o tome što je "cool" takozvanim generacijama Z, X i Y, odnosno mladim ljudima svrstanim u nekoliko dobnih kategorija. Istraživanje je provedeno u SAD-u, gdje živi oko 60 milijuna tinejdžera koji čine više od četvrtine ukupne populacije. Prema istraživanju o društvenim mrežama, 60% ispitanika koristi i simpatizira Instagram, 56% Snapchat, 53% Facebook, 42% Google+ i 35% Twitter. Tinejdžerke više preferiraju Snapchat, Instagram i Pinterest, dok tinejdžeri favoriziraju Facebook.

Što se tiče Googleovih proizvoda, osim Google+ koriste se YouTube, Netflix, Google, Xbox, Oreo, GoPro, PlayStation, Doritos, Nike i Chrome. Niže na "cool skali" nalaze se WhatsApp, TMZ, Wall Street Journal, Sprint, McDonald's, Vice and Yahoo.

Američki tinejdžeri jako vole obuću, a preferiraju Jordan, Converse i Vans brendove. Internetska generacija odnosno Y generacija od igraćih konzola preferira  PlayStation, dok generacija Z odnosno mladi rođeni između 1990. i 2000., smatraju da je Xbox više "cool" od starijeg modela PlayStationa.

Od slavnih i poznatih osoba, najviše su simpatizirani Steph Curry, Selena Gomez, Ariana Grande, Chance the Rapper i Emma Watson. Što se tiče glazbenih zvijezda, najviše ''cool'' su Beyonce, Drake, Fall Out Boy, Panic at the Disco, Twenty One Pilots i Coldplay.

Istraživanje se sastojalo od tri dijela. Prva dva su provedena u suradnji s YouGovom, a obuhvaćala su 1500 tinejdžera u dobi između 13 do 17 te 18 do 25 godina. Treći dio istraživanja provela je posebna istraživačka grupa, a provedeno je na 67 tinejdžera u dobnoj granici od 13 do 17 godina koji su odgovarali na ponuđena pitanja. 

>> Kraj jedne ere: Gigant interneta upravo je izgubio vodstvo prvi put u povijesti

>> Istraživanje pokazalo: u borbi protiv PTSP-a pomaže - igranje tetrisa

>> Veliko istraživanje: Dominacija interneta u Hrvatskoj sve veća

Komentara 5

PP
pp
10:55 05.04.2017.

A najviše vole Hillary Clinton, pogotovo kad im google preporučuje pozitivne članke. Na googlunje pametna, sposobna i poštena, a na drugim tražilicama autosugestije kažu lažljivica i lopov...ah Google i vojno industrijsko tehnološko medijski kompleks.

DR
Drks
10:52 05.04.2017.

"Što se tiče Googleovih proizvoda, osim Google+ koriste se YouTube, Netflix, Google, Xbox, Oreo, GoPro, PlayStation, Doritos, Nike i Chrome...". Sto se tice tebe, nemas pojma sta pises...

KO
kometonja
11:57 05.04.2017.

Ovaj članak je bilo iznimno teško pročitati.. Osim suludih izjava koje su dečki prokomentirali dodao bi: Google je radio istraživanje na 1500 ljudi!? Pa kakav je to uzorak za firmu koja analizira milione ljudi svaku sekundu.. Eh. Ne znam gdjee ste iskopali ovu hrpu besmislenih informacija. Tuga i jad. Eto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije