Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TABLETI

HTC Flyer – tablet po mjeri svakog korisnika

HTC Flyer (1)
Foto: HTC
1/5
27.07.2011.
u 13:45

Iako je HTC ovdje napravio sve suprotno od ostalih proizvođača tableta, Flyer se pokazao kao pravi pogodak

Dolaskom tableta koje pokreće Android OS na tržištu je korisnicima na raspolaganju dosta različitih modela  od veličine monitora, izgleda ili izvedbe sučelja. Već smo imali priliku testirati neke Android tablete i nisu nas razočarali, ali HTC sa svojim tabletom Flyer pokazao je svima kakav bi treba biti kvalitetan Android tablet, usudili bismo se reći idealan. Riječ je o prvom tabletu HTC-a koji dolazi s monitorom veličine 7 inča i rezolucije 1024x600 piksela, što ga čini manjim od većine drugih tableta, pa tako i popularnog iPada, ali prednost je u tome velika mobilnost te ga je puno lakše i jednostavnije uvijek imati pri ruci.

Flyer ima 1GB radne memorije i 32 GB memorije za pohranu podataka te ga pogoni 1,5 GHz jednojezgreni procesor. Uz ovu konfiguraciju performanse uređaja su na zavidnoj razini bilo da je riječ o surfanju, poslovnim aplikacijama ili igrama iako se nakon duljeg rada moglo zamijetiti lagano trzanje animacija. Dizajn je vrlo moderan i elegantan, sam uređaj je napravljen posve od stakla i aluminija – kućište je napravljeno od jednog komada, a težina mu iznosi 420 grama. Cjelokupan dojam o samoj prezentaciji zaokružuje elegantna bijela torbica koja dolazi s uređajem. 
Baterija je također velika prednost – bez problema je izdržala čak do dva dana, ali na WiFi mreži.

Dvije kamere  su već postale standard kod novih tableta
HTC Flyer stiže s dvije kamere, stražnjom od 5 i prednjom od 1.3 megapiksela, koja je i predviđena za videorazgovore. Korištenje obiju kamera uz softver koji dolazi s Flyerom jednostavno je i praktično, osim zamjerke što nije moguće snimanje u pokretu pa će vam podosta fotografija ispasti mutno. Osim već poznatog alata koji imate kod korištenja kamera, na Flyeru ćete naći i aplikaciju SnapBooth, koja će vam s većim brojem efekata koje sadrži za primjenu na fotografije sigurno poslužiti za zabavu u slobodno vrijeme.

Korištenje olovke?
S ovim se tabletom isporučuje i stylus – olovka. To nas je na početku iznenadilo jer, koliko se sjećamo, prošla su ta vremena. Ili možda nisu? Prije svega treba spomenuti da Flyer dolazi sa standardnim touch sučeljem pa nema straha da ćete morati raditi sve olovkom. Tehnologija za pisanje bilješki putem stylusa naziva se HTC Scribe te vam nudi niz opcija kod odabira boje ili debljine olovke. Iako smo bili skeptični u vezi s korištenjem olovke, pokazalo se da smo većim dijelom bili u krivu jer, osim što je softverski HTC obavio stvar kako treba, našli smo i praktične primjene za stylus. Od crtanja wireframe na poslovnim sastancima do jednostavne zabave i bezveznog šaranja iako za korištenje punog potencijala olovke trebate biti prilično vješt.

Softver je glavni adut HTC-a
Softverski je Flyer jednostavno dorađen kao što očekujemo od HTC iako smo našli neke manje zamjerke. Tu je već poznato HTC Sense sučelje koje je zaduženo za sve animacije i efekte, ali uz to se HTC potrudio dodati nekoliko po nama bitnih softverskih rješenja. Među njima treba istaknuti bilješke koje možete samostalno koristiti, ali i povezati sa svojim Evernote računom, čitač za knjige koji je sličan iBooks aplikaciji za iPad, Snapboot koji vam omogućuje da se poigrate fotografijama te Paint u kombinaciji sa stylusom. Naravno, uz to sve ima podršku za Flash, HTML5 te već poznate osnovne aplikacije unutar Androida OS. Sve u svemu, u mi smo bili vrlo brzo spremni za svakodnevni posao, ali i za razonodu nakon radnog vremena.

Ključne riječi

Komentara 2

SA
Sankotronic
13:50 29.07.2011.

Ovo je u najmanju ruku smiješno. S cijenom od 5.500 kn bez ugovora, 7\" eranom i zastarjelim Android OSom, te olovkom? ovaj uređaj niti je za svakoga, niti može konkurirati jednom iPadu ili nekom drugom tabletu na Androidu 3. Još k tome Ima jednojezgreni procesor :-) Pitam se da li se ovo autor teksta tješi jer ga je kupio ili je nešto drugo u pitanju?

BE
bezblu
11:23 31.07.2011.

I što ovaj tablet ima naprednije od Samsung Galaxy Tab-a koji je izašao prije skoro godinu dana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije