Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rihanna vruća roba

Hrvatska na 30. mjestu po piratstvu na internetu

rihanna
pixsell
18.09.2012.
u 19:37

S obzirom na broj stanovnika ti podaci jasno ukazuju na raširenost piratstva u našoj zemlji, ističe se u priopćenju ZAMP-a

Hrvatska je na 30. mjestu na popisu zemalja među kojima je ilegalno preuzimanje zaštićenog sadržaja na internetu najraširenije, izvijestio je HDS ZAMP, koji prenosi podatke analitičke stranice Musicmetric. 

Na listi 50 zemalja s najvećom količinom ilegalnog "downloadinga" Hrvatska je zauzela 30. mjesto te 31. mjesto na listi 60 zemalja prema "unique downloadu".

S više od 96 milijuna "downloada" na prvom mjestu je SAD, slijede Velika Britanija, Italija, Kanada. Slovenija se nalazi na 40. mjestu, a Srbija na 44. Samo u Velikoj Britaniji ilegalna razmjena nadmašila je 33 milijuna albuma i 10 milijuna singlova.

Album koji je u prvoj polovici ove godine bio najviše na udaru pirata bio je prošlogodišnji Rihannin "Talk that talk".

>>Čak 70% računalnih korisnika u RH nabavljalo piratski softver

Komentara 5

BO
boeing777
20:06 18.09.2012.

slabo..

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
20:24 18.09.2012.

Kakvo piratstvo ' pa mi na svaki DVD ili CD medij koji kupimo plačamo porez upravo iz tih razloga.Pa mi imamo ZAMP.

LA
larala
07:06 19.09.2012.

ne skidam ilegalni sadržaj sa interneta al, placam zampu pri kupnji cd-a i dvd-a...placam mu za osobne podatke i slike ......što je to onda pljacka od strane zamp-a i države....i naravno nikom ništa al, zamisli strahote kad netko skine neki film ili muziku....to je automatski piratsvo...iako je sadržaj lako dostupan preko interneta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije