Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dok auto sam vozi...

Hrvaticama internet ipak draži od suputnika

Žena u autu
Foto: Thinkstock
01.06.2018.
u 09:19

S autonomnim vozilima trebali bismo dobiti više slobodnog vremena, a muškarcima je razgovor prevagnuo pred internetom

Kako ćemo se voziti u budućnosti? Veselimo li se autonomnoj vožnji i kako bismo iskoristili vrijeme ušteđeno na račun autonomne vožnje? Pitala je to Hrvate u nedavnom istraživanju tvrtka Goodyear Dunlop Sava Tires.

Autonomna vozila u kojima ćemo se voziti u budućnosti omogućit će nam da sjednemo u automobil, upišemo cilj, udobno se namjestimo na sjedalu i opustimo se sve do kraja vožnje. Za to bi vrijeme velika većina Hrvata najradije pretraživala internet i služila se društvenim mrežama ili čavrljala sa suputnicima.

Konkretno, rezultati ispitivanja pokazuju da bi 26 posto ispitanika tako dobiveno vrijeme posvetilo pretraživanju internetskih stranica i upotrebi društvenih mreža. S minimalnim zaostatkom, odnosno s udjelom od 25 posto slijedi razgovor sa suputnicima. Ispitanici iz Hrvatske slobodno bi vrijeme nadalje potrošili za odmor ili spavanje (15 posto ispitanih), gledanje videa ili filmova (devet posto) te za komuniciranje mobilnim telefonom (sedam posto). U manjoj im je mjeri privlačno slobodno vrijeme u automobilu utrošiti za slanje e-pošte (četiri posto) i čitanje knjiga (tri posto).

Ispitivanje je pokazalo odstupanje između žena i muškaraca. Žene su, naime, na prvo mjesto većinom stavile upotrebu interneta i društvenih mreža (33 posto), a muškarci razgovor s ostalim putnicima (26 posto).

10 stvari koje možda niste znali o Yugu:

Žena u autu
1/11
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
09:45 01.06.2018.

Ne ne ne ne žene nego glupače nedojebane koje voze sa mobitelom na ustima koje voze sa mobitelom medju nogama i salju poruke koje na semaforu drkaju po facebooku a vecina njih na zadnjem sjedalu ima bebu u sjedalici a ponos joj ne daje dopustenje da stisne zmigavac prilikom prestrojavanja .. Hrvaticama je draza GLUPOST od ZDRAVOG RAZUMA ... Samo neka se svaka preispita kako vozi i kako se ponaša u prometu

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
09:53 01.06.2018.

Večina nas je nenormalna s tim mobitelima,ali ovo što žene rade je izvan pameti !! Ta "narkomanija" kao da je napravljena baš za žene !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije