Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HONOR Magic V

Honor objavio detalje svog prvog preklopnog mobitela s cijenom od 1500 eura

HONOR Magic V, novi preklopni pametni telefon
Foto: Honor
1/12
10.01.2022.
u 20:00

Nova godina tek je počela, a već se zaoštrava tržišna utakmica pametnih telefona. Kineski brend Honor predstavio je danas svoju luksuznu seriju novih mobitela - HONOR Magic V. To će biti prvi Honorov 5G preklopni flagship pametni telefon. U prodaju kreće već od 18. siječnja, ali zasad samo u Kini. 

Honor najavljuje vrhunski dizajn, revolucionarni zaslon i odlične performanse. Pokreće ga novi čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Ima ultra tanak 'plutajući' preklopni mehanizam, širi vanjski zaslon i novu verziju Honorovog vlastitog korisničkog sučelja Magic UI 6.0. 

Kao što smo dosad vidjeli na primjerima Samsunga i Huaweija ova vrsta mobitela je za sada vrlo skupa, a tako će biti i s Honorovim uređajem koji izlazi u dvije varijante, a "jeftinija" će stajati 1390 eura, a verzija s više memorije čak 1530 eura. HONOR Magic V bit će dostupan u Kini  od 18. siječnja po cijeni od RMB 9,999 (1390 eura) za verziju s 12+256GB i RMB 10,999 (1530 eura) za verziju s 12+512GB.

Foto: Honor

"Oduševljeni smo što možemo lansirati naš prvi 5G sklopivi flagship, HONOR Magic V, koji pokazuje našu stručnost i inovativnost u dizajnu sustava i našu predanost uvijek pružanju najboljeg korisničkog iskustva u klasi. HONOR ima snažne ambicije postati najuspješniji brand pametnih telefona na tržištu vrhunskih sklopivih uređaja i uvjereni smo da će naš prvi flagship sklopivi telefon biti vrlo konkurentan u usporedbi s postojećim modelima" rekao je George Zhao, izvršni direktor kompanije Honor Device. 

HONOR Magic V može se pohvaliti 6,45-inčnim 44° zakrivljenim OLED zaslonom kada je preklopljen, postižući širi omjer slike od 21,3:9. Iz Honora tvrde da su postigli da mu zaslon funkcionira poput tradicionalnog pametnog telefona, umjesto da izgleda dugo i usko. Opremljen Honorovom verzijom šarki Honor Magic V otvara se na iznimno širok 7,9 inčni zaslon (kažu bez nabora) pa tada zapravo postaje tablet. 

Od detalja uređaja Honor još ističe da zasloni podržavaju 100% DCI-P3 raspon boja  i pružaju do 1,07 milijardi boja s brzinom osvježavanja zaslona do 120 Hz i da je HONOR Magic V prvi preklopni pametni telefon koji je dobio IMAX Enhanced certifikat.

Izrađen je od legure titana visoke čvrstoće,  tekućih metala cirkonija i karbonskih vlakana visoke čvrstoće, a trebao bi biti lakši od konkurencije.  

Foto: Honor

Stiže sa sustavom četiri kamere koji pokreće umjetna inteligencija sa stražnjom kamerom od 50 MP i prednjom kamerom od 42 MP. Najavljuje se i puno značajki koje koriste umjetnu inteligenciju i prate navike i ponašanje korisnika kako bi se dale razne preporuke za ugodniju svakodnevicu bilo da ste na putu, u uredu, teretani... 

Baterija je velikog kapaciteta od 4.750 mAh, a uređaj podržava superbrzo punjenje (sa Honorovim punjačem od 66 vata). Iz Honora tvrde da se baterija napuni do 50 posto  u roku od samo  15  minuta.  HONOR Magic V dostupan je u tri zapanjujuće boje: Crnoj, Space Silver i Burnt Orange. 

Za sada još nema informacija hoće li se i kada ovaj uređaj pojaviti i na hrvatskom tržištu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije