Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hp srušio nokiju

Greenpeace: HP je najzeleniji proizvođač električne opreme

'hp.1'
''
14.11.2011.
u 14:22

HP je osvojio 5,9 od mogućih 10 bodova, a na 15. mjestu nalazi se Research in Motion.

Greenpeace je objavio svoj 17. popis najzelenijih tvrtki koje proizvode elektroničke proizvode poput mobitela, televizora i računala, a ovaj je put pobjednik Hewlett Packard s 5,9 od mogućih 10 bodova.

Iza HP-a, koji je skočio za tri mjesta u odnosu na posljednji popis, nalazi se Dell sa 5,1 bodom, a na trećem se mjestu sa 4,9 bodova nalazi Nokia koja je na prošlom popisu bila prva. Na 15. je mjestu Research in Motion – tvrtka koja proizvodi jedan od najpopularnijih naprednih telefona Blackberry osvojila je samo 1,6 bodova. Cijeli popis možete pročitati ovdje.

Tvrtke bodove mogu zaraditi ako njihovi proizvodi i tvornice imaju malen utjecaj na klimatske promjene, ako se brinu za okoliš tijekom cijelog procesa proizvodnje – od nabave sirovina pa sve do završnog stupnja proizvodnje, ako proizvode energetski učinkovite proizvode i slično.

Komentara 1

MB
mblenton
13:20 17.11.2011.

A gdje je link?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije