Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOSIVI GADGET

Google stvorio prototip značke poput komunikatora iz Zvjezdanih staza

komunikator
Foto: Kjp993/Wikimedia Commons
1/2
24.11.2015.
u 11:04

Uređaj je opremljen mikrofonom i Bluetoothom koji mu omogućuje spajanje sa smartphoneom

Ljubitelji serije Zvjezdane staze sigurno znaju za "komunikator" u obliku značke koji su kapetan Picard i njegova ekipa koristili za komunikaciju s umjetnom inteligencijom i osobljem na Starship Enterpriseu.

Sada je Google stvorio nešto poprilično slično – nosivi gadget koji se poput značke postavlja na prsa, a opremljen je mikrofonom i Bluetoothom koji mu omogućuje spajanje sa smartphoneom. Svrha uređaja, koji je zasad u fazi prototipa, nije telefoniranje, već lakše pretraživanje na Googleu korištenjem glasa. 

Amit Singhal, Googleov potpredsjednik i softverski inženjer, otkrio je za Time kako mu se oduvijek sviđala značka kapetana Picarda.

– Jednostavno je pitate bilo što i to djeluje. Zato smo htjeli napraviti prototip da vidimo kakav je to osjećaj – rekao je Singhal.

>> Google ima platformu koja proriče vašu budućnost!

Komentara 1

MI
mitraljezac
12:33 24.11.2015.

Kad bi ovaj svijet bio bar trecinu kao trek, moglo bi se reci da smo uznapredovali. ne mislim na tehnologiju, naravno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije