Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogledajte fotke

Google Glass uveo revoluciju u fotografiju

Fotografija snimljena Googleovim naočalama
Foto: Google plus
15.11.2013.
u 14:30

Jedna od prednosti fotografiranja s naočalama Google Glass jest ta što se može fotografirati bez ruku.

Velika zamjerka Google Glassu bila je – zašto bi ih itko nosio – jer mobitel koji već imamo ima više funkcija od tih naočala. No, nakon što je fotograf Trey Ratcliff objavio niz fotografija snimljenih Googleovim naočalama, čini se da je Google Glass donio novu revoluciju u fotografiji, piše Business Insider.

Za snimanje fotografija u 90-ima bila je potrebna vještina, samo su profesionalni fotografi i strastveni amateri mogli snimiti fotografiju koja je izgledala dobro. Danas, s razvojem tehnologije i njezinim nebrojenim mogućnostima, gotovo svatko može snimiti dobre fotografije, piše Business Insider.

Jedna od prednosti fotografiranja s naočalama Google Glass jest ta što se može fotografirati bez ruku. Tako se može izbjeći drhtanje, a time i mutna fotografija, a glavu je već lakše držati mirno. Ratcliff je rekao da je kamera Google Glassa još uvijek prilično primitivna, ali da je siguran kako će se tijekom vremena razviti.

Galeriju fotografija snimljenima Googleovim naočalama pogledajte OVDJE.

>> Isprobali smo Google Glass

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Nepokolebljiv
13:51 18.11.2013.

Ove tvrdnje su zaista "bez veze"!

Avatar buba.mara.12139
buba.mara.12139
09:36 25.11.2013.

"Tako se može izbjeći drhtanje, a time i mutna fotografija" pa kako to "drhtanje" nije smetalo fotkanju u zadnjih 50 godina??? mutne fotke nastaju gotovo isključivo zbog slabog osvjetljenja, a ne zbog "drhtanja". a osim toga, "drhtanje" koje može uzorkovatiovati mutnu fotku javlja se isključivo u dubokoj starosti - preko 90 godina... a tim osobama fotkanje i nije baš prvi hobi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije