Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIJENJAJU TRAŽILICU

Google će bolje pozicionirati rezultate s tuđih stranica

google
Reuters/PIXSELL
25.04.2013.
u 16:59

Google je ponudio nekoliko ustupaka u sklopu antitrustovske istrage Europske komisije

Google je u sklopu trogodišnje antitrustovske istrage Europske komisije pristao izmijeniti svoju internetsku tražilicu, piše BBC. Google će prilikom prikazivanja rezultata pretrage jasnije označiti rezultate s YouTubea, Google Mapsa i drugih stranica koje su u vlasništvu te tvrtke. Google je također pristao pozicionirati rezultate s rivalskih stranica bliže onima sa svojih.

Prihvati li Europska komisija ove ustupke, oni će postati pravno obvezujući tijekom idućih pet godina.

– Cilj ovog procesa jest vidjeti možemo li postići dogovor u ovoj antitrustovskoj istrazi – rekao je glasnogovornik Europske komisije Antoine Colombani.

U Inicijativi za konkurentno tržište, lobističkoj skupini koju podržava Microsoft, smatraju da promjene nisu dovoljne te poručuju da bi Google trebao jednako rangirati rezultate sa svih stranica.

Američka Federalna trgovinska komisija nakon prijašnje je istrage zaključila da Google svojim rangiranjem rezultata ne stvara problem konkurentnosti. Komentirajući tu odluku, iz Europske komisije poručili su da Googleova tražilica u SAD-u ima ozbiljne rivale u Bingu i Yahoou, koji zajedno drže 30 posto tržišta, dok u većini europskih zemalja Google ima čak 90 posto tržišta.

>> Google će vas pitati što s vašim podacima nakon smrti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije