Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISLILI DA JE PIRAT

Gledao film s Google Glassom pa završio na policijskom razgovoru

Google Glass
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
22.01.2014.
u 13:45

"Skinuo je Google Glass s mog lica i rekao 'odmah pođite za mnom'"

Ne idite u kino s Google Glassom na glavi jer biste mogli završiti na razgovoru s policijom. Pouka je to događaja zabilježenog u Ohiju u SAD-u, u kojem je neidentificirani 35-godišnjak sa suprugom otišao pogledati film "Jack Ryan: Shadow Recruit" noseći Googleove naočale s dioptrijskim lećama na glavi.

Kako prenosi NBC News, bračnom paru nakon sat vremena prišao je muškarac koji se predstavio kao federalni agent i pozvao ih da izađu.

– Čovjek je došao do mojega sjedala, pokazao mi nekakvu značku, skinuo Google Glass s mog lica i rekao "odmah pođite za mnom". Bilo je prilično sramotno, a izvan kina bilo je od pet do deset policajaca i zaštitara – objasnio je muškarac za blog Gadgeteer.

Agent mu je rekao da je uhvaćen dok ilegalno snima film, a potom je njega i suprugu odveo u odvojene sobe. Iako je razgovor bio dragovoljan, navodno mu je agent rekao da bi odbijanje suradnje moglo završiti loše za njega. Agenti su ga ispitivali o tome koliko je novca zaradio snimajući filmove i slično, no pustili su ga nakon što su se pregledom njegovih naočala i telefona uvjerili da nema spornih sadržaja.

Iako je prema prvim informacijama muškarca ispitivao FBI, na kraju se ispostavilo da je riječ o agentima ICE-a, ureda za carinu i imigraciju koji djeluje u sklopu Ministarstva domovinske sigurnosti. ICE je objavio priopćenje u kojemu se navodi da je s muškarcem obavljen kratak razgovor te kako nisu obavljene dodatne radnje.

– Shvaćam da je bilo glupo držati uređaj s kamerom uperen u ekran. Ali nisam ni pomislio na to jer ne koristim Google Glass za snimanje drugih ljudi – ispričao je 35-godišnjak za Columbia Dispatch.

Komentara 1

US
USA
17:14 22.01.2014.

Ni prvi ni zadnji. Naravno ICE muci koliko je mozda novaca zaradio, da slucajno ne bi bila povrijedjena autorska prava i jadni producent bilijunercic ostao bez o,ooooo1$ , ali ih ne muci kad slicni pacijenti hodaju po gradu ili u podzemnoj i snimaju sve i svasta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije