Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MODEL

Fiat 500L Trekking u Hrvatsku stiže u rujnu

fiat 500l (1)
Foto: FIAT
1/8
31.07.2013.
u 08:15

Za Trekking Fiat na pojedinim tržištima već zaprima narudžbe, a 500L MPW u prodaju bi trebao krenuti tijekom rujna

Obitelj modela Fiat 500 nastavlja rasti - i ukupnim brojem i dimenzijama pojedinačnih modela. Talijanski je proizvođač predstavio dva noviteta - 500L Trekking i 500L MPW (Multi-Purpose Wagon). Za 500L Trekking na pojedinim je tržištima već otvorio mogućnost zaprimanja narudžbi, a 500L MPW u prodaju bi trebao krenuti tijekom rujna. Oba modela okoristila su se prostornom učinkovitošću izvornog modela 500L, kao i agilnošću i fleksibilnošću. No, novi dvojac nudi drugačiju interpretaciju praktične i stilski dotjerane formule.

Fiat 500L Trekking osmišljen je kako bi se u bespućima snalazio jednako dobro kao i na gradskim ulicama. Ima robustan izgled crossovera, gume za blato i snijeg te pametan Traction+ sistem koji mu olakšava kretanje grubljim terenima. Traction+ poboljšava upravljivost na skliskim i teškim podlogama, a košta manje od klasičnog 4x4 pogona. Svojevrsna je nadogradnja na elektronički sustav stabilnosti, a kotač koji se vrti u prazno zaustavlja te silu usmjerava na onaj s boljim prianjanjem.

Fiat 500L Trekking više je odignut od tla (14,5 cm, deset posto više od klasičnog 500L). Donosi zaštite donjeg dijela karoserije i novi dizajn aluminijskih naplataka, kao i CD/MP3 UConnect radio sa zaslonom osjetljivim na dodir, automatsko paljenje svjetala, senzor kiše. automatski klima-uređaj, šest zračnih jastuka, el. podizače prozora, maglenke. Za njega su osmišljeni posebni branici, a ima i zatamnjena stakla.

Fiat 500L Trekking može komforno prevesti pet putnika, a za prtljagu je na raspolaganju 400 litara. S obzirom da se uz stražnja sjedala može preklopiti i suvozačevo, stanu predmeti dugi do 2,4 metra. Prvi je to Fiat koji serijski donosi City Brake Control sustav, koji pri nižim brzinama može spriječiti ili ublažiti nalet na vozilo ispred. Gama obuhvaća četiri motora. Nagrađivani 0,9 TwinAir Turbo nudi 105 konjskih snaga, a drugi ponuđeni benzinac 1,4 Fire sa 95 KS. Dizelsku MultiJet II tehnologiju predstavljaju 1,3-litreni motor od 85 konja i 1,6-litreni sa 105 KS. Svi imaju Start&Stop sustav, a ponuđen je i Dualogic robotizirani automatski mjenjač.

>> Iz srca Šumadije: Legendarni Fićo osvaja i Ameriku

>> Veliki test jednovolumena s kragujevačkom adresom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije