Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvena mreža

Facebookovim virtualnim novcem moći ćete plaćati i izvan Facea

fejs
AFP
25.10.2011.
u 15:34

S više od 800 milijuna korisnika Facebook bi mogao stvoriti sasvim nov način mobilnog plaćanja.

Facebook je još u srpnju ove godine uveo opciju Facebook Credits, gdje korisnici skupljaju bodove pomoću kojih zatim mogu pristupiti pojedinim aplikacijama. Međutim, novost je ta što se tim Facebook Creditsima može plaćati na odvojenoj stranici kako bi se pristupilo videoigrama, javlja Gigaom.

Na internetskom portalu GameHouse u tijeku je testiranje na igricama Uno Boost and Collapse! i Blast koje se plaćaju pomoću Facebook Credita.

Treba naglasiti da su i Facebook i GameHouse dijelovi RealNetworksa odakle poručuju da žele vidjeti kako igrači reagiraju na novu opciju plaćanja.

Ako se pokaže uspješnom, ova bi metoda mogla predstavljati preokret u poslovanju na internetu, odnosno može postati alternativa plaćanju kreditnim karticama i PayPalu. Osim igara Facebook Creditsima sigurno bi se mogle plaćati i druge Facebookove ponude u budućnosti pa bi tako krediti dobiveni na internetu postali način plaćanja usluga platnog prometa.

S više od 800 milijuna korisnika Facebook bi mogao stvoriti sasvim nov način mobilnog plaćanja, no hoće li se to zaista ostvariti ostaje nam vidjeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije