Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIJENO 50 LJUDI

Facebook zbog pokolja u Orlandu po prvi put uključio 'Safety Check' u SAD-u

orlando
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.06.2016.
u 07:40

Funkcija omogućuje korisnicima objavu da su sigurni nakon prirodne katastrofe ili krize

Društvena mreža Facebook aktivirala je jučer prvi put u Sjedinjenim Američkim Državama svoju funkciju "Safety Check" nakon što je naoružani napadač ubio 50 ljudi u noćnom klubu u Orlandu na Floridi.

Ta je funkcija prvi put uvedena u listopadu 2014. i omogućuje korisnicima Facebooka objavu da su sigurni nakon prirodne katastrofe ili krize te omogućuje pretraživanje osoba koje se možda nalaze na zahvaćenom području.

– Probudivši se ujutro, užasnuo sam se kada sam čuo za pucnjavu u Orlandu. Moje misli i molitve su uz žrtve, njihove obitelji i LGBT zajednicu – objavio je na svom službenom profilu izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg.  

Nakon napada u Orlandu na društvenim mrežama Facebook i Twitter otvorena je tema #PrayforOrlando.  

Prošle godine Facebook je obećao da će češće uključivati funkciju "Safety Check"  tijekom katastrofa kao odgovor na kritike da je omogućio tu funkciju nakon terorističkog napada u Parizu, ali ne i dan prije kada je u bombaškom napadu u Bejrutu ubijeno 43 ljudi.

>> Putin: To je barbarski zločin. Čelnik američke muslimanske grupe: Ovo je zločin iz mržnje i najoštrije ga osuđujemo

>> Napadač na gay klub zvao 911 i izrazio odanost IS-u. Bivša supruga: Imao je mentalnih problema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije