Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postignut dogovor

Facebook od Microsofta kupio patente vrijedne 550 milijuna $

'facebook.2'
''
23.04.2012.
u 20:23

Facebook je kupio neke od patenata koje je Microsoft ovog mjeseca kupio od AOL-a

Facebook je od Microsofta kupio patente vrijedne 550 milijuna dolara, zajednički su izvijestile dvije kompanije u ponedjeljak. Kako piše Mashable, patenti su dio patenata vrijednih 1,065 milijardi dolara koje je Microsoft ovog mjeseca kupio od AOL-a.

Osim tih 650 patenata, Facebook je dobio i dozvolu za AOL-ove patente i patente zahtjeve koje će Microsoft kupiti i posjedovati. Microsoftu time ostaje još 275 kupljenih patenata, a ta tvrtka namjerava dobiti dozvolu za još 650 patenata i zahtjeva koje sada posjeduje Facebook.

"Današnji dogovor s Facebookom omogućuje nam da nadoknadimo polovicu troškova uz postizanje ciljeva pri kupnji od AOL-a", izvijestio je izvršni potpredsjednik Microsofta Brad Smith u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije