Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH

Facebook dosegnuo milijardu aktivnih mobilnih korisnika, kupio novu aplikaciju

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
24.04.2014.
u 21:31

Fitness-aplikacija Moves navodno je skinuta više od 4 milijuna puta

Prije godinu i pol Facebook je objavio da ima milijardu aktivnih korisnika na mjesec, a sada je taj broj dosegnuo i na mobilnim uređajima, prenosi Mashable. Broj aktivnih korisnika na dnevnoj razini u prvom je kvartalu iznosio 802 milijuna, a na mobilnim uređajima 609 milijuna.

Facebook sada diljem svijeta ima ukupno 1,28 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, a broj se povećavao svakog kvartala otkako je Facebook izašao na burzu 2012. godine.

Facebook je objavio da je u ovom kvartalu ostvario 2,5 milijardi dolara prihoda. To je rast od 72 posto u odnosu na prvi kvartal 2013. godine, ali i blagi pad u odnosu na 2,56 milijardi koliko je Facebook uprihodio u rekordnom četvrtom kvartalu 2013.

Facebook također nastavlja kupovati nove aplikacije. Nakon Instagrama i WhatsAppa, Facebook je danas objavio da kupuje Moves, popularnu fitness-aplikaciju koja je pokrenuta za iPhone početkom prošle godine, a također je dostupna i za Android. Navodno je skinuta više od 4 milijuna puta, a i dalje će funkcionirati kao samostalna aplikacija, iako će se neki članovi ekipe pridružiti Facebooku, u sjedištu tvrtke u Menlo Parku.

>> Facebook uvodi novu mogućnost – doznajte imate li prijatelja u blizini

>> Facebook kupuje Oculus Rift za 2 milijarde dolara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije