Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatskoj

Ekstravagantni Citroen DS5 stigao na hrvatsko tržište

'DS5citroen01_nnn_aut_290312'
Foto: 'STUDIO GEC '
1/3
03.04.2012.
u 10:00

Citroenov novitet od jučer se nudi po cijeni od 223.600 kuna

Citroen DS5, najnoviji pripadnik francuske DS kaste, od jučer se nudi i na našem tržištu. Model koji inspiraciju crpi iz svijeta aeronautike cjenovno starta od 223.600 kn, za izvedbu pokretanu 1,6-litrenim turbodizelskim agregatom od 112 konjskih snaga.

Dizelaš, benzinac ili hibrid

U ponudi je još jedan turbo dizelaš, od 163 KS, s kojim DS5 košta od 256.600 kn. Isti agregat ugrađen je u hibridnu izvedbu, gdje zajedno s elektromotorom od 37 KS na sva četiri kotača ukupno isporučuje 200 konja. Prestižan Hybrid4 Airdream, u Sport Chic izvedbi, vrhunac je ponude sa cijenom od 334.600 kuna. Mogu se birati još dvije benzinske verzije, sa 156 i 200 konjskih snaga, koje koštaju od 233.600 odnosno 258.400 kuna. Predviđa se da će u Hrvatskoj deset posto prodaje činiti upravo hibridna izvedba, a već je - i prije službenog dolaska modela u Hrvatsku - prodano deset primjeraka, od kojih jedan hibrid.

DS5 izgleda odlično, materijali su vrhunske kvalitete, izrada također. Citroen visoke klase vrata vozaču otvara bez upotrebe klasičnog ključa. Interijer prvenstveno orijentiran prema vozaču pun je high tech detalja, te bogato opremljen. U oči upadaju originalne komande ugrađene u strop, iznad vozača, kao i raskošno sjedalo izrađeno tako da podsjeća na remen ručnog sata.

Raskošan interijer

Automobil neobičnih rješenja u interijeru ima i prtljažnik zapremine poput kakvog karavana - 465 litara. Raskošan interijer već u serijskoj opremi među ostalim donosi čitavu četu elektronskih pomagača (ESP, ABS, REF, AFU), automatsku električnu parkirnu kočnicu, automatski dvozonski klima uređaj, zatamnjena stakla, maglenke s bočnim osvjetljenjem, LED dnevna svjetla, el. sekvencijalne podizače stakala, putno računalo, radio CD MP3 bi-tuner sa šest zvučnika te s komandama na volanu, zračni jastuk za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke te zračne zavjese.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije