Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZÜRICH

Eksplodirao iPhone u trgovini, ozlijeđeno sedam osoba

Baterija iPhonea
Foto: Reuters/PIXSELL
09.01.2018.
u 12:40

Specijalisti forenzičkog instituta u Zürichu preuzeli su bateriju i uređaj kako bi ustanovili zbog čega je došlo do pregrijavanja i eksplozije.

Nešto nakon 10 sati došlo je do incidenta u Appleovoj trgovini u Zürichu, javlja Blick.

U trenutku kada je radnik vadio bateriju iz iPhonea, došlo je do pregrijavanja uređaja, a kasnije i do eksplozije baterije. Radnik je zadobio lake ozljede ruku, a trgovinu je ispunio dim.

Radnici su brzo reagirali i preko baterije posipali pijesak te su uključili ventilaciju zbog dima. Iz dućana su evakuirani radnici i 50 kupaca.

Specijalisti forenzičkog instituta u Zürichu preuzeli su bateriju i uređaj kako bi ustanovili zbog čega je došlo do pregrijavanja i eksplozije.

Na mjesto događaja došlo je i nekoliko vozila hitne pomoć, a sedam osoba dobilo je medicinsku pomoć.

Baterija iPhonea
1/5
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
13:03 09.01.2018.

Kako će tek biti kada svaki deseti auto na baterije vozil bude. Svako malo bumbuum.

OP
opančar
12:57 09.01.2018.

američka tehnologija

JU
jurajuric117
13:34 09.01.2018.

litij u doticaju s kisikom postaje samozapaljiva tvar. i ne samo zapaljiva nego eksplozivna. znači da je maher v Zuriću s šarafcigerom piknul v bateriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije