Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvene mreže

Dvostruko duži tvitovi: imat će do 280 znakova

Twitter
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
09.11.2017.
u 08:05

Promjena je uvedena kako bi korisnici mogli lakše izraziti svoju misao, pri čemu su do sada nerijetko morali koristiti kratice

Jedna od najpopularnijih svjetskih društvenih mreža, Twitter, uvodi radikalnu novost u svom sustavu. Korisnici više neće biti ograničeni na postove od 140 znakova, već će njihova veličina biti dvostruko veća. Korisnici će u jednom tvitu moći objaviti do 280 znakova. Iako na prvi pogled ovo ne izgleda kao spektakularan pomak, riječ je o promjeni koja uvelike mijenja strukturu objava, no pitanje je hoće li to korisnici prihvatiti.

Odbacivali postove

– Prednost Twittera bila je do sada upravo u kratkoći poruka, o brzini kojom su se objave mogle pregledavati. Sada će situacija biti nešto drukčija i pitanje je koliko će to uopće biti dobro – komentirali su korisnici ove društvene mreže nakon objave novosti. No Twitter tvrdi kako će iskustvo tvitanja sada biti znatno bolje. Od rujna provode testiranje na posebno odabranim korisnicima i promjene nisu pretjerano velike. Malo tko u stvari, prema njihovim analizama, koristi ovu opciju.

– Tijekom testa samo je 5 posto tvitova koji su poslani u testnoj grupi bili duži od uobičajenih 140 znakova. Njih samo 2 posto pak bilo je duže od 190 znakova. Naravno, prvih nekoliko dana brojni su korisnici koji su sudjelovali u testu objavljivali punih 280 znakova, ali samo zato što je to bila novost. Uskoro su se vratili starim navikama i nekadašnjim okvirima – objavio je Twitter na svom blogu.

Kompanija je odlučila promijeniti pravila postanja tvitova i proširiti njihovu veličinu jer je dobar dio objava koje bi korisnici započinjali jednostavno bio odbačen. Nisu, naime, mogli sažeti misao u 140 znakova.

– Brojni bi korisnici počeli pisati objavu, potom ju skraćivati na sve moguće načine kada bi vidjeli da im je rečenica pretjerano dugačka. Nerijetko bi, nezadovoljni mogućim postom, jednostavno odustali od objave. Upravo tim korisnicima želimo omogućiti da se lakše izražavaju – kažu u Twitteru objašnjavajući razloge ove promjene.

>> VIDEO Najbolji mobiteli 2017.

Bitnije promjene

Ipak, nisu svi zadovoljni novostima. Dobar dio korisnika ove društvene mreže drži da se povećanjem teksta gubi svojevrsna čar koju je Twitter do sada imao, ali i da se gubi preglednost, posebno kod korisnika koji sadržaj pregledavaju na mobitelu.

– Bolje bi bilo da su se pozabavili izradom filtera koji brani objavu rasističkih ili uvredljivih postova nego da su proširivali mogućnost objave – kažu korisnici.

Trump će sigurno pozdraviti proširenje objava na Twitteru

Gotovo je sigurno kako će ovu promjenu pozdraviti možda najpoznatiji korisnik Twittera, američki predsjednik Donald Trump.

On, naime, upravo Twitter koristi kao glavni kanal komunikacije s javnosti, zaobilazeći pri tome službu za odnose s javnošću, glasnogovornika i sve PR stručnjake kojima je okružen. Do sada je Trump u postovima od 140 znakova najavljivao zaokrete u unutrašnjoj i vanjskoj politici, smjenjivao svoje suradnike, kritizirao...

S nekoliko je tvitova uspio stvoriti i diplomatske skandale rušeći odnose s nekoliko zemalja, među kojima su i bliski suradnici i partnerske zemlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije