Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IN APP PURCHASE

Dobio račun od 23.000 kuna za aplikaciju koju je platio 30 kuna

mobitel
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
26.02.2014.
u 21:41

Dječak (12) je kupovinama unutar aplikacije uspio nagomilati velik iznos

Aplikacija može biti besplatna ili stajati samo nekoliko dolara, no u slučaju nepažnje mogla bi vas koštati mnogo više. Pokazuje to slučaj muškarca koji se obratio Daily Mailu nakon što je dobio račun od gotovo 2500 funti (23.000 kuna) za stvari koje je unutar aplikacije s Google Playa kupio njegov 12-godišnji sin.

Dječak je u samo pet dana uspio nagomilati račun od 1050 funti kupujući unutar aplikacije koja je koštala samo tri funte (oko 30 kuna). Međutim, otac smatra da dječak nije potpuno kriv za cijeli račun. Tvrdi da su neke od kupovina obavljene dok je bio u školi. Kako njegova škola izričito nalaže da se mobiteli isključuju tijekom nastave, uvjeren je da neke kupovine nije obavio njegov sin.

Tony Hazell s Daily Maila objašnjava kako za prijavu na trgovine aplikacija trebate dati podatke o kreditnim karticama. Problem je da, kada koristite lozinku kako biste nešto kupili, račun ostane otključan 30 minuta, a tijekom tog razdoblja može se obaviti još bezbroj kupnji. Hazell tvrdi da je ponuda aplikacija koje djeci nude da kupuju "dragulje" za pravi novac potpuno nemoralno, te da bi neke igre trebale imati barem upozorenja za roditelje da će im s kreditnih kartica biti skinut novac.

"U osnovi, kada se prijavljujete na Google Play ulazite na Divlji zapad", smatra Hazell.

>> Jednostavne, zabavne i korisne aplikacije koje nećete tako lako izbrisati

>> Ovo su aplikacije za pametne telefone bez kojih ne možete!

Komentara 6

Avatar puky
puky
08:08 27.02.2014.

... glupima uvijek ostaje utjeha Spasitelja "Blago siromašnima duhom i njihovo je Kraljevstvo Nebesko" ...

Avatar Darko zg
Darko zg
20:44 28.02.2014.

ta aplikacija papa kavijar sa zlatnim listićima...

Avatar nijeminišta
nijeminišta
22:56 26.02.2014.

zove li se otac tog dječaka Kolumbo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije